Пиво, вино і газована вода - розбавлені водою; більше овочів і менше м'яса. Риба і хліб - заморожені. Це далеко не всі хитрощі, до яких вдаються готельєри, щоб нагодувати туристів, які приїхали на відпочинок до Єгипту за програмою "All inclusive", іншими словами - "все враховано".
Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПро це стало відомо завдяки розповіді власника великого туристичного агентства в єгипетському місті Хургада Мохаммед Шабір в інтерв'ю газеті "Аргументи і факти".
За його словами, маніпуляції з харчуванням готелю роблять, зокрема, через підвищення цін в країні на продукти. Втім, цим закладам все ж вигідно працювати за такою системою. І як би туристи не намагалися відбити свій відпочинок, готель завжди залишиться у виграші.
Оскільки готельєри не можуть дозволити собі піднімати вартість номерів через жорстку конкуренцію в Республіці, то вони починають вдаватися до різного роду хитрощів.
"Алкогольні напої здешевлюють: ллють з пакетів замість нормального вина "бормотуху", a розливне пиво відверто розбавляють. Навіть нещасна кока-кола - і та розбавлена. Мені насправді страшно про це розповідати – ви їздити в All inclusive ніде y світі не захочете", – зазначив він.
За його словами, в середньому 3 або 4-зірковий готель в Єгипті витрачає на перебування одного гостя – 13-14 доларів США. За ці гроші туриста потрібно нагодувати сніданком, обідом і вечерею, a також пригостити напоями місцевого виробництва, серед них-алкогольні та безалкогольні. Біля пляжу відпочиваючий теж буде брати картоплю фрі і бутерброди. Також до цієї вартості входить електроенергія, водопостачання та зарплата персоналу.
Оскільки після всіх цих витрат на харчування залишається зовсім небагато, продукти намагаються здешевити. Продукти купують в основному імпортні, в оптових постачальників: найдешевшу морожену курятину, таку ж яловичину і рибу. А ось "рятуються" готельні ресторани, які в Єгипті в сезон недорогі. Тому експерти радять відпочиваючим насамперед їсти їх.
Щоб відпочиваючі з'їдали менше дорогих продуктів, зокрема м'яса і риби, то біля басейну з 15:00 подають спокусливу пишну піцу, щоб клієнт наситився хлібобулочним виробом.
"На 14 доларів на добу вам дадуть багато овочів, дрібну рибу, нарубану курку в соусі, гору булочок і солодкого, що дарують швидке насичення", – розповіла господиня міні-готелю в Хургаді Вікторія Мельникова.
За її словами, м'ясо подають невеликими шматочками з підливою, разом із запеченими кабачками або баклажанами, щоб заощадити. Морепродукти, такі як мідій з кальмарами нерідко - консервовані.
Раніше повідомляли, Укрзалізниця пробила дно пекельним сервісом: "сміттєві" вагони і дірява постіль.
Як повідомляв Знай.uа, українці загадили легендарну Говерлу пивом та їжею для туристів: ще б Кіоск з шаурмою відкрили.
Знай.uа писав, туристи влаштували епічну бійку через медуз: "Випускайте Кракена!".