ПП-2 та протидія російській агресії: про що говорив Зеленський із конгресменами
ПП-2 та протидія російській агресії: про що говорив Зеленський із конгресменами

ПП-2 та протидія російській агресії: про що говорив Зеленський із конгресменами

Українська делегація на чолі з президентом України Володимиром Зеленським обговорила з конгресменами Північний потік-2, питання енергетики, безпеки та протидії російській агресії.

Про це заявила співголова групи підтримки України в Палаті представників Марсі Каптур.

– Ми приділили багато уваги питанням енергетики й важливості того, щоб Україна стала енергетично незалежною країною, незважаючи на Північний потік-2. Я глибоко хвилююсь за Європу, що стає залежною від брудного російського газу. В умовах кліматичних змін ми не можемо дозволити, щоб брудний газ заполонив європейський континент, – наголосила вона.

На переконання Марсі Каптур, Україна може стати експортером енергетичних ресурсів.

Крім того, вона наполягає на необхідності надання спеціального статусу Україні як партнера НАТО.

– Від імені Оборонного комітету обговорили питання інтеграції з Європою, з НАТО. Ми не хочемо погіршення ситуації в Україні. Ми хочемо, щоб Україна могла позбутись російського ярма, розвиватися самостійно. Це бажання лідерів України, і ми хочемо допомогти їм це зробити, – сказала співголова групи підтримки України в Палаті.

It was an honor to receive the award of the Ukrainian Order of Princess Olga from President @ZelenskyyUa. The US-Ukraine relationship is strong, and the Congress looks forward to working together to ensure a secure, prosperous, and democratic future for #Ukraine and her people. pic.twitter.com/z2DCUWAubn

— Marcy Kaptur (@RepMarcyKaptur) September 2, 2021

За її словами, НАТО має розглянути варіант певного спеціального статусу для України, щоб знайти шлях побудови міцніших взаємин.

Теги за темою
Україна США Володимир Зеленський НАТО Північний потік-2
Джерело матеріала
loader
loader