На сесії Генасамблеї ООН розглянуть ситуацію на окупованих територіях України
На сесії Генасамблеї ООН розглянуть ситуацію на окупованих територіях України

На сесії Генасамблеї ООН розглянуть ситуацію на окупованих територіях України

Ситуація на тимчасово окупованих територіях України включена до порядку денного 76-й сесії Генеральної асамблеї ООН, яка відбудеться у Нью-Йорку у вересні.

Про це повідомила перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

– Щойно більшістю голосів (за – 71, проти – 12, утрималися – 45) Генеральна асамблея ООН схвалила рішення про збереження важливого для України пункту Ситуація на тимчасово окупованих територіях України і включення його в проект порядку денного 76-ї сесії Генасамблеї, – написала вона у Twitter.

Джапарова подякувала усім країнам, які підтримали Україну під час голосування.

За її словами, ситуація на Донбасі та в Криму залишається в полі зору Генасамблеї ООН.

– Дії Росії, які підривають авторитет Генасамблеї, заслуговують тільки на загальний осуд, – додала український дипломат.

 

Щойно більшістю голосів (за-71, проти-12, утрималось-45) Генеральна Асамблея ООН схвалила рішення про збереження важливого для України пункту «Ситуація на тимчасово окупованих територіях України» та включення його до проєкту Порядку денного 76-ї сесії Генасамблеї. 1/2 pic.twitter.com/ElyLyQ2elF

— Emine Dzheppar (@EmineDzheppar) September 9, 2021

Президент України Володимир Зеленський, який минулого тижня повернувся зі США, знову збирається до Сполучених Штатів – саме для участі у 76-й сесії Генасамблеї ООН.

Вона відкривається 14 вересня 2021 року. Загальні дебати розпочнуться у вівторок, 21 вересня, і триватимуть до понеділка, 27 вересня.

Теги за темою
Війна на Донбасі ООН анексія Криму
Джерело матеріала
loader