Pfizer почала нову фазу випробувань пігулок проти коронавірусу
Pfizer почала нову фазу випробувань пігулок проти коронавірусу

Pfizer почала нову фазу випробувань пігулок проти коронавірусу

Фармацевтична компанія Pfizer оголосила про нову фазу випробувань пероральних противірусних препаратів проти коронавірусу COVID-19

Про це йдеться в пресрелізі компанії.

Pfizer оголосила про початок наступної фази випробувань перорального противірусного препарату PF-07321332 для профілактики коронавірусу.

"У випадку успіху ми вважаємо, що ця терапія може допомогти зупинити вірус на ранній стадії - ще до того, як у нього з’явиться можливість широко розповсюдитися, потенційно запобігаючи симптоматичному захворюванню тих, хто піддався його впливу та пригнічуючи початок інфекції у інших", - заявила президентка науково-дослідних та медичних досліджень компанії Pfizer доктор Мікаель Дольстен.

У компанії зазначили, що випробування фази 2/3 є частиною глобальної програми клінічних досліджень і охоплює до 2660 осіб, яким виповнилося 18 років і які живуть в одному місці з особою із підтвердженою симптоматичною інфекцією SARS-CoV-2.

Так, учасників розділять на дві групи – одним будуть давати препарат PF-07321332, іншим плацебо двічі на день протягом 5 чи 10 днів.

Основною метою є оцінити безпеку та ефективність для запобігання підтвердженої інфекції SARS-CoV-2 та її симптомів до 14 дня.

Працівники компанії додали, що результати клінічного випробування першої фази показали, що PF-07321332 безпечний і добре переноситься.

  • Нагадаємо, на початку вересня компанії Pfizer Inc та Merck & Co Inc почали випробування таблеток проти коронавірусу.

Слідкуйте за подіями в Україні та світі разом з Еспресо! Підписуйтесь на Telegram-канал: https://t.me/espresotb

Джерело матеріала
loader
loader