Стала відома можлива причина збою сервісів Facebook і Instagram
Стала відома можлива причина збою сервісів Facebook і Instagram

Стала відома можлива причина збою сервісів Facebook і Instagram

У Facebook, Instagram та месенджері WhatsApp стався масштабний збій
Фото з відкритих джерел

Записи DNS, які повідомляють системам, як знайти Facebook.com або Instagram.com були видалені сьогодні вранці з таблиць глобальної маршрутизації

Журналіст британського видання The Independent Браян Кребс назвав причину збою роботи сервісів компанії Facebook. Про це Кребс написав у своєму Twitter.

«Записи DNS, які повідомляють системам, як знайти Facebook.com або Instagram.com були видалені сьогодні вранці з таблиць глобальної маршрутизації», – заявив Кребс.

За його словами, цими записами управляє тільки сама компанія.

Журналіст також зазначив, що в даний час невідомо, чому було внесено таку зміну. Він припустив, що ця зміна могла бути результатом внутрішніх змін або оновлень, які «пішли шкереберть».

We don't know why this change was made. It could well have been the result of an internal, system wide change or update that went awry. It's all speculation at this point why. FB alone is in control over its DNS records.

— briankrebs (@briankrebs) October 4, 2021

У свою чергу, репортер New York Times Раян Мак у себе в Twitter повідомив, що крім додатка Facebook перестали працювати і внутрішні інструменти, а також комунікаційні платформи, в тому числі Workplace.

Він заявив, що «вся робота встала».

«Кілька людей, з якими я розмовляв, сказали, що це схоже на сніжний ком», – написав журналіст у соцмережі.

Not only are Facebook's services and apps down for the public, its internal tools and communications platforms, including Workplace, are out as well. No one can do any work. Several people I've talked to said this is the equivalent of a "snow day" at the company.

— Ryan Mac (@RMac18) October 4, 2021

Як відомо, у роботі Facebook, Instagram і WhatsApp стався глобальний збій. Не працюють ні веб-версії, ні програми. На збій скаржаться користувачі з усього світу.

Тим часом у мережі жартують, що від збою найбільше виграв Twitter, який працює.

Нагадаємо, що нещодавно, у роботі Telegram стався глобальний збій. Крім того, Єврокомісія внесла «ВКонтакті» і Telegram у список сайтів з піратським контентом.

До слова, Дуров розповів про велике оновлення Telegram.

Джерело матеріала
loader
loader