Керівник «Слуги народу» назвав вартість утримання партії
Керівник «Слуги народу» назвав вартість утримання партії

Керівник «Слуги народу» назвав вартість утримання партії

Голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко озвучив суму, яка йде на утримання політсили
фото: glavcom.ua

Голова партії Корнієнко розповів про фінансування політсили з бюджету і роботу її апарату

На утримання партії «Слуга народу» йде приблизно 345 мільйонів гривень на рік. Про це в інтерв’ю LB.ua розповів керівник партії Олександр Корнієнко. За його словами, це виключно державне фінансування.

«Ми мало внесків зараз беремо. Коли вони величезні, людям неможливо це пояснити. За п’ять років витратили 1 мільярд держгрошей. Людям треба показати, що це було», - зазначив Олександр Корнієнко.

За його словами, система партійних внесків, на кшталт американської, в Україні не працює.

«В нас всі вважають, що партію спонсорує олігарх. Люди і навіть місцеві депутати зі здивуванням дізнаються, що це держфінансування. Приїжджають до Києва і говорять: «А що це у вас «Парковий» олігарх зробив? А ми їм – відкрийте звіт НАЗК», – розповів нардеп.

«У людей немає культури. В нас же не розповідають у школі, що таке НАЗК і як воно працює», – додав він.

За словами Корнієнка, в апараті партії наразі працюють 80 людей, але здебільшого це контролери та медійники.

«Апарат великий, людей 80. Але чверть – 20 з них – це фінансові контролери, які контролюють фінанси партії по всій Україні, в нас 24 юрособи. Тому що інакше ми не зможемо витримувати жорсткі вимоги НАЗК і в нас заберуть держфінансування. 30 людей – це медійники. Безпосередньо партійним будівництом займаються 10–15 осіб. Вони їздять, проводять, збирають, дають фідбеки тощо. Це все управлінці, не депутати», – зазначив керівник «Слуги народу».

Джерело матеріала
loader
loader