Міжнародний тероризм: Україна відреагувала на захоплення спостерігачів ОБСЄ у полон бойовиків
Міжнародний тероризм: Україна відреагувала на захоплення спостерігачів ОБСЄ у полон бойовиків

Міжнародний тероризм: Україна відреагувала на захоплення спостерігачів ОБСЄ у полон бойовиків

Зазначається, що такі дії є грубим підривом системи безпеки в Європі.

Захоплення та утримання в заручниках міжнародних спостерігачів місії ОБСЄ у Горлівці має ознаки міжнародного тероризму.

Про це йдеться в заяві Української делегації в ТКГ.

Українська сторона закликає міжнародне співтовариство, насамперед держави-учасниці Нормандського формату, надати відповідну оцінку діям російської сторони.

Зазначається, що Росія і підконтрольні їй бойовики ведуть "послідовну і свідому політику, спрямовану на витіснення ОБСЄ з окупованих територій". Зазначається, що такі дії є грубим підривом системи безпеки в Європі.

Також Українська делегація в ТКГ нагадала про непродовження мандату місії ОБСЄ на російських прикордонних пунктах переходу "Донецьк" і "Гуково".

"Українська делегація в ТКГ знаходиться в постійному контакті з постійним представництвом ОБСЄ у Відні і СММ ОБСЄ. Ми ще раз наголошуємо, що діяльність СММ ОБСЄ розглядаємо як основу неупередженого моніторингу ситуації в районі збройного конфлікту на сході України і віддаємо належне Місії як силі, що сприяє діалогу між його сторонами, – Україною і РФ", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що в окупованій Горлівці проросійські бойовики захопили в заручники членів місії ОБСЄ і замкнули їх в готелі.

Раніше:

  • Місія ОБСЄ призупинила свою роботу в ОРДЛО після так званих "протестів" біля її штаб-квартири в окупованому Донецьку.
  • Українська контррозвідка затримала на Донбасі бойовика "ЛНР", який розвідував українські позиції біля селища Золоте. Після цього розпочалася істерика з боку бойовиків "ЛНР" та погрози піти в наступ на Донбасі. Також з боку Москви відбувся безпрецедентний тиск на ОБСЄ. 
  • Згодом Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ заявила, попри припинення роботи в окупованому Донецьку, продовжує свою роботу на непідконтрольній Україні частині Луганської області.

Новини тижня: бойовики "ЛНР" погрожують піти в наступ на Донбасі

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Джерело матеріала
loader
loader