Мінфін США хоче покарати Газпром за спробу обійти санкції
Мінфін США хоче покарати Газпром за спробу обійти санкції

Мінфін США хоче покарати Газпром за спробу обійти санкції

Під час слухань у сенатському Комітеті з банківської справи деякі сенатори виступили з різкою критикою дій адміністрації щодо втілення санкцій проти Північного потоку-2.

— Ми віддані співпраці з вами та цим Комітетом, щоб притягнути до відповідальності Газпром за діяльність, яка порушує наші санкції, – заявив заступник міністра фінансів США Воллі Адеємо.

Співголова Комітету сенатор-республіканець Пет Тумі під час свого виступу закликав забезпечити втілення санкцій проти компанії Nord Stream 2 AG, яку Держдеп США виключив із санкцій.

Він заявив, що Газпром створив компанію Nord Stream 2 AG, щоб уникнути санкцій оскільки у проекті Газпрому беруть участь підсанкційні США організації, тому “їм потрібна була компанія, яка не перебуває під санкціями, щоб обійти їх”.

— Для таких випадків ми прийняли закон CAATSA (Про протидію противникам США шляхом санкцій) за підтримки обох партій і абсолютно неприйнятно, що він не втілюється, – додав він.

Ще один сенатор-республіканець Кевін Креймер заявив, що виключення Держдепом Nord Stream 2 AG із санкційного списку суперечить законодавству США і не відповідає позиції Європейського парламенту.

— Дії президента (виключення Nord Stream 2 AG із санкційного списку, – Ред.) були повністю односторонніми і поза законом, – заявив Креймер.

Політик додав, що російський газ завдає більше ризиків навколишньому середовищу, ніж, приміром, газ зі США, адже російський газ передбачає на 41% більші викиди парникових газів.

У відповідь Креймеру Воллі Адеємо заявив, що кінцевою метою США є “забезпечити енергобезпеку своїх ключових європейських союзників таким чином, щоб позбавити підтримки тих, хто прагне дестабілізації в регіоні”.

Читайте
Північний потік-2, офшори, локдаун: про що говорив Володимир Зеленський в інтерв’ю ICTV
Теги за темою
США Північний потік-2 Мінфін Газпром
Джерело матеріала
loader
loader