Путін про притягнення Віктора Медведчука до кримінальної відповідальності
Путін про притягнення Віктора Медведчука до кримінальної відповідальності

Путін про притягнення Віктора Медведчука до кримінальної відповідальності

Президент РФ Володимир Путін на пленарній сесії в рамках XVIII щорічного засідання клубу "Валдай" торкнувся теми незаконного переслідування голови політради партії "опозиційна платформа – за життя" Віктора Медведчука. Путін зазначив, що українська влада судить Медведчука за його політичну позицію, боячись приходу до влади політика, який буде вибудовувати відносини як із Заходом, так і з Росією. Крім того, російський лідер знову озвучив занепокоєння з приводу того, що Україну Західні куратори перетворюють на полігон НАТО, щоб розмістити ракети під боком у Росії, а таких політиків, як Медведчук, які противляться цьому, намагаються будь-якими способами не допустити до управління державою.

Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!

Підписатися

Віктора Медведчука намагаються притягнути до кримінальної відповідальності за державну зраду. За что? Він що, вкрав якісь секрети? Таємно їх передав? Ні. За что? За його відкриту політичну позицію, спрямовану на стабілізацію внутрішньополітичної ситуації в країні і на вибудовування відносин з сусідами, з якими відносини вкрай важливі для самої України.

Що мене турбує? Що цим людям голову не дають підняти. Когось просто вбивають прямо на вулицях, а когось ізолюють. Тобто складається враження, що легальними способами українському народу не дають і не дадуть сформувати такі органи влади, які б відповідали безпосередньо інтересам українського народу.

Адже люди навіть бояться відповідати на опитування соціологічні. Бояться, бо невелика група людей, яка привласнила собі, по суті, лаври переможців у боротьбі за незалежність, – це люди крайніх політичних поглядів, вони насправді і керують Україною, незалежно від того, яке прізвище глави держави. Тому що досі, у всякому разі, було, приходили керівники країни, спираючись на виборців Південного Сходу, а потім майже відразу міняли свої політичні позиції прямо в протилежний бік. Чому? А тому що ось та мовчазна більшість, вона за них голосувала в надії на те, що будуть виконуватися дані передвиборчі обіцянки, але не мовчазна – агресивна меншість націоналістична придушувала всіляку свободу прийняття очікуваних населенням України рішень. І, по суті, ось вони і керують країною.

Це такий глухий кут. Я ще не дуже розумію, як з нього можна вийти. Подивимося, що відбуватиметься на внутрішньополітичній сцені України найближчим часом.

Ми зі свого боку робимо все, що від нас залежить, щоб відносини з Україною вибудувати. Але ось є загроза, вона для нас має істотне значення. Формальне членство України в НАТО може не відбутися, а військове освоєння території вже йде. І це реально створює загрозу для РФ. Ми віддаємо собі в цьому звіт.

Адже дивіться, що відбувалося в кінці 80-х - початку 90-х років. Коли всі з усіх боків говорили про те, що після об'єднання тієї ж Німеччини ні в якому разі руху на захід інфраструктури НАТО не буде, хоча б в цьому Росія повинна була бути впевнена. Так говорили. Це ж публічні заяви були. Що на практиці? Обдуривши. А тепер кажуть: "а де на папірці? Показавши". І раз розширили, і два розширили НАТО. Наслідки які військово-стратегічні? Інфраструктура наближається. Що таке інфраструктура? Он в Польщі, Румунії встановили системи про, протиракетної оборони, але з пусковими установками "Іджіс", на які можна розмістити "Томагавки", ударні системи - і зробити це легко по клацанню, тільки програмне забезпечення потрібно поміняти. Весь. Цього навіть ніхто не помітить. Там же можуть бути розміщені ракети середньої і меншої дальності. Чому ні?

Хіба хтось відреагував на нашу заяву, що ми не будемо розміщувати в європейській частині ракети подібного роду, якщо ми їх зробимо, але нехай нам скажуть, що цього ніхто не буде робити з боку Сполучених Штатів і Європи. Але ж не відповідають. Ми ж всі дорослі люди, нам те що робити в цій ситуації? Тому це все... Та ось приїхав в Україну Міністр оборони США, який, по суті, відкриває двері Україні в НАТО. Його заяви можна і потрібно так трактувати. Він каже, що"кожна країна має право вибирати". Але немає гарантій безпеки для Росії. І, звичайно, нас це турбує.

Що стосується баз... Навчальні центри ніхто не забороняє мати, а під маркою навчальних центрів можна все що завгодно розмістити. Я вже говорив, це публічно звучало. Завтра під Харковом ракета з'явиться, що нам робити з цим? Не ми ж туди ліземо зі своїми ракетами, до нас під ніс їх засовують. Звичайно, це проблема.

Редакція може не розділяти думку автора висловлювань

Джерело матеріала
loader
loader