Транзит російського газу через Україну може впасти до нуля
Транзит російського газу через Україну може впасти до нуля

Транзит російського газу через Україну може впасти до нуля

За останній місяць добові обсяги транзиту скоротилися на 34%.

Добовий транзит російського газу в Європу через українську газотранспортну систему зменшився на 34% порівняно з 1 жовтня. Передбачається, що скоро обсяги можуть впасти до нуля.

Про це генеральний директор "Оператора ГТС України" Сергій Макогон повідомив на своїй сторінці в Facebook.

"Попри гучні заяви, обсяг транзиту з РФ в ЄС постійно зменшується. З 1 жовтня транзит через Україну впав до 86 млн куб.м на добу. При цьому "Газпром" платить за транзитну потужність 109 млн куб.м. при таких обсягах транспортування "Газпром" недопоставить в ЄС до кінця травня близько 5 млрд куб. м", — повідомив Сергій Макогон.

За його словами, з 1 листопада транзит через Україну вкотре зменшився на 57 млн за добу. До того ж, в коментарях до допису, оператор ГТС України припустив, що обсяги можуть впасти і до нуля. При цьому Макогон сказав: "може і завтра... вирішує "Газпром".

Варто зазначити, що раніше глава компанії "Оператор ГТС" Сергій Макогон заявляв, що російський газопровід "Північний потік-2", побудований в обхід України, не створить жодних додаткової цінностей і переваг для Європи.

Читайте також:

  • Молдова на 5 ркоів підписала новий контракт із “Газпромом” на власних умовах.
  • У Держдепі США вважають, що російський газопровід "Північний потік-2" не запрацює до березня 2022 року тому що, його сертифікація Німеччиною та Єврокомісією може затягнутися до весни.
  • Путін дотискає Європу, щоб та нарешті погодилася на запуск "Північного потоку-2".
Джерело матеріала
loader
loader