Германия выступает за продление договора на транзит российского газа через Украину
Германия выступает за продление договора на транзит российского газа через Украину

Германия выступает за продление договора на транзит российского газа через Украину

Німеччина виступає за продовження договору на транзит російського газу через Україну навіть у тому випадку, якщо Північний потік-2 буде прийнято в експлуатацію.

В.о. міністра закордонних справ Німеччини Хайко Маас нагадав, що рішення про прийняття в експлуатацію залишається за Федеральним мережним агентством.

– Ми взяли на себе політичні зобов’язання, що цей трубопровід не повинен використовуватися для тиску на Україну. Ми хочемо надійних, довгострокових, закріплених контрактами постачання газу та контрактів для України на транзит, – сказав Маас в інтерв’ю для Rheinische Post.

У ФРН проти проекту Північний потік-2 виступають зелені та різні природоохоронні організації.

Для запуску газопроводу потрібно отримати реєстрацію, як незалежного транспортного оператора – Федерального мережевого агентства. Раніше, агенство Bloomberg повідомило, що запуск може затягнутися до 8 травня 2022 року через розгляд рішення німецького регулятора Європейською комісією.

Будівництво Північного потоку-2 повністю завершилося 10 вересня 2021 року. Газопровід складається із двох ниток загальною потужністю 55 млрд куб. м на рік, що пролягають від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини.

Читайте
Шантаж Молдови та Північний потік-2: як Росія використовує газ для тиску на Європу

Палата представників США внесла до закону про витрати на безпеку у 2022 році (NDAA) поправки, які протидіятимуть реалізації російського газопроводу Північний потік-2. Президент України Володимир Зеленський висловив подяку американським депутатам.

Теги за темою
Північний потік-2
Джерело матеріала
loader
loader