КИЇВ. 16 листопада. УНН. Найдешевшим м’ясом в Україні залишається курятина, повідомляє Держстатистики, передає УНН.
Деталі
У жовтні 1 кг курячої тушки коштував у середньому 72,4 грн, тоді як філе курячого — 117,4 грн.
Дорожчою була свинина — 124 грн/кг.
Та найдорожчим м’ясом в Україні все ж є яловичина, яка коштувала 175 грн/кг.
Додамо
За роки незалежності виробництво м’яса птиці в Україні зросло на 98%.
М’ясо птиці, зокрема курятина - залишається найпопулярнішим м’ясом в Україні.
Єдиною курятиною в Україні, яка підтвердила відсутність антибіотиків, залишається “Наша Ряба”. Під час незалежного тестування фахівці дослідили, що виробник (МХП) не використовує антибіотики впродовж всього процесу вирощування птиці.
Зазначимо, що продукція МХП експортується у понад 80 країн світу, що свідчить про високу якість і безпечність м’яса.
Цього року МХП став першим, хто відправив українську курятину в Лондон.