Джо Байден передасть свої повноваження Камалі Гарріс
Джо Байден передасть свої повноваження Камалі Гарріс

Джо Байден передасть свої повноваження Камалі Гарріс

Глава Сполучених Штатів Джо Байден сьогодні, 19 листопада, передасть свої повноваження віце-президентці Камалі Гарріс на час, доки він перебуватиме під анестезією на медичному огляді в армійському шпиталі імені Валтера Ріда

Президенту призначено планову колоноскопію.

– Віце-президент працюватиме у власному офісі у цей період, – повідомила журналістам прес-секретарка Білого дому Джен Псакі.

Раніше цього року екс-прес-секретар колишнього президента Дональда Трампа Стефані Грішем натякала, що попередник Байдена пройшов колоноскопію під час таємного візиту до Волтера Ріда в 2019 році, але промовчав, щоб уникнути передачі президентських повноважень тодішньому віце-президенту Майку Пенсу.

Псакі нагадала, що таке передання обов’язків раніше відбувалося лише у 2002-му та 2007 роках за тодішнього президента США Джорджа Буша-молодшого. Тоді повноваження глави держави було покладено на віце-президента Діка Чейні.

– Аналогічна ситуація була, коли Джордж Буш-молодший проходив через таку саму процедуру у 2002-му та 2007 роках, – заявила прес-секретар Білого дому.

Тимчасове передання повноважень президента передбачено 25 поправкою до конституції США.

Читайте
Байден розкритикував президентів Китаю та Росії через відсутність на саміті COP26

18 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив в ексклюзивному інтерв’ю каналу ICTV, що те, чи відбудеться зустріч на рівні глав держав у форматі нормандської четвірки, залежить від РФ.

Також Зеленський повідомив, що під час зустрічі із президентом США Джо Байденом проходили обговорення можливості участі Сполучених Штатів у врегулюванні конфлікту на Донбасі.

Теги за темою
США Джо Байден
Джерело матеріала
loader
loader