Росія погрожує припинити постачання газу до Молдови
Росія погрожує припинити постачання газу до Молдови

Росія погрожує припинити постачання газу до Молдови

"Газпром" повідомив, що через 48 годин постачання газу до Молдови буде зупинено / Фото УНІАН

Російський монополіст "Газпром" пригрозив припинити постачання газу до Молдови протягом 48 годин у разі неоплати молдовською стороною вже поставленого палива.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ТАСС.

За даними російського агентства, про намір припинити постачання газу до Молдови повідомив представник "Газпрому" Сергій Купріянов. За його словами, молдовська сторона не оплачує вже поставлений газ і не виконує взятих на себе зобов'язань.

"Черговий термін поточних платежів - сьогодні, 22 листопада. У зв'язку з цим сьогодні "Газпром" відповідно до контракту повідомив молдовську сторону, що через 48 годин постачання газу до Молдови буде зупинено", - наголосив Купріянов.

Зі своєї сторони, секретар віце-прем'єр-міністра Молдови Андрія Спину Аліна Мерлич заявила в коментарі NewsMaker, що уряд не отримував повідомлень від "Газпрому" про припинення постачання газу.

У "Молдовагазі" своєю чергою повідомили, що готують офіційну позицію з цього питання.

Газова криза в Молдові

Як повідомляв УНІАН, 22 жовтня у Молдові було введено надзвичайний стан після того, як наприкінці вересня закінчився термін дії контракту з "Газпромом" і виник дефіцит газу.

Наприкінці жовтня Молдова і російський "Газпром" домовилися про продовження на 5 років дії контракту на постачання газу. Поставки газу в Молдову, згідно з новим контрактом, почалися 1 листопада.

У "Газпромі" зазначили, що контракт про постачання газу до Молдови продовжили "на взаємовигідних умовах".

Автор: Лідія Селезньова

Теги за темою
Молдова Газпром
Джерело матеріала
loader
loader