Кремль розглядає можливість нового наступу на Україну, але все залежить від двох чинників – Кулеба
Кремль розглядає можливість нового наступу на Україну, але все залежить від двох чинників – Кулеба

Кремль розглядає можливість нового наступу на Україну, але все залежить від двох чинників – Кулеба

Президент Російської Федерації Володимир Путін дійсно розглядає можливість нової наступальної операції проти України. Чи будуть ці наміри реалізовані – залежить від двох чинників.

Про це розповів в ефірі одного з українських телеканалів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

За його словами, двома чинниками, які можуть стримати агресію РФ, є: сила та витримка України й українців, а також потужна реакція міжнародних партнерів.

– Нова наступальна операція, безумовно, є однією з опцій, яка перебуває на розгляді керівництва Росії і особисто президента Путіна. Чи задіє він цю опцію, залежатиме від двох чинників. Перше – від сили та спокою, витримки України. Ми маємо – і суспільство, і держава – в найближчі місяці продемонструвати максимальну ефективність, витримку і не вестися на жодні провокації ні всередині країни, ні в зоні конфлікту. І друге – від скоординованості та сили дії наших партнерів. Над обома цими речами ми працюємо, – наголосив Кулеба.

Він закликав українців у найближчі місяці не панікувати, проте зберігати пильність і не піддаватися на провокації, зокрема й в інформаційному просторі.

Кулеба нагадав, що Україна фактично перебуває в стані масштабного збройного конфлікту з Росією з 2014 року.

– У нас тимчасово окуповані Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей. У нас безперервно ведуться дезінформаційні кампанії всередині країни. Є спроби збурювання суспільства, дестабілізації внутрішньополітичної ситуації, інспіровані ззовні. Це теж війна: так, гармати не стріляють, але країну підважують зсередини, – пояснив міністр.

За словами Кулеби, головна мета РФ полягає в тому, щоб зробити Україну максимально слабкою. Ці плани Кремль намагається втілити через дестабілізацію нашої країни зсередини, а також блокування співпраці з іншими країнами в оборонній сфері (щоб Україна не отримувала сучасну зброю, технології та розвідувальні дані).

Теги за темою
Війна на Донбасі Дмитро Кулеба
Джерело матеріала
loader