Україна та Ізраїль визначили напрями співпраці: АПК і продовольство — у пріоритеті
Україна та Ізраїль визначили напрями співпраці: АПК і продовольство — у пріоритеті

Україна та Ізраїль визначили напрями співпраці: АПК і продовольство — у пріоритеті

Про це йшлося в ході 12-го засідання Спільної Українсько-Ізраїльської Комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва, говориться у повідомленні Міністерства економіки України.

Набрання чинності Угоди про вільну торгівлю між Кабінетом Міністрів України та урядом Держави Ізраїль (1 січня 2021 р.) стало важливим етапом розвитку українсько-ізраїльських відносин.

«Сторони визначили напрями співробітництва обопільного інтересу, зокрема, торгівля, сільське господарство, забезпечення продовольчої безпеки Ізраїлю.

Також розглянули можливість залучення ізраїльських компаній у національний проєкт зі створення та реконструкції існуючих іригаційних систем на півдні України та домовились продовжити співпрацю в енергетичній та освітньо-науковій сферах», — говориться у повідомленні.

Крім того, учасники зустрічі обговорили співробітництво у сфері телекомунікацій.

Українська сторона запросила провідні ІТ-ізраїльські компанії та інвесторів до участі у четвертому українсько-ізраїльському інноваційно-інвестиційному саміті, який відбудеться 15 грудня 2021 у Києві.

«Окремо присутні обговорили питання використання в Україні ізраїльського досвіду водоочищення та водопідготовки.

Домовились про започаткування роботи відповідної двосторонньої робочої групи.

Сторони висловили взаємну зацікавленість у розвитку туризму та просування таких туристичних продуктів: релігійний, культурно-історичний та рекреаційний», — підсумували у міністерстві.

Джерело матеріала
loader
loader