Ігор Вальський: Зеленський не робить нічого для звільнення українців з ОРДЛО. Допомогти нашим людям може тільки Медведчук
Ігор Вальський: Зеленський не робить нічого для звільнення українців з ОРДЛО. Допомогти нашим людям може тільки Медведчук

Ігор Вальський: Зеленський не робить нічого для звільнення українців з ОРДЛО. Допомогти нашим людям може тільки Медведчук

Про це пише портал 112. Публікуємо матеріал без коментарів і ремарок. Редакція не несе відповідальності і не перевіряє дані, надані і опубліковані сторонніми інформаційними ресурсами.

Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!

Підписатися

Настільки гаряче, що місцями навіть перегравав. Насправді Зеленський обманює всіх нас. Він не робить нічого для того, щоб наші співгромадяни повернулися до рідних якомога швидше. Інакше президент, замість переслідування лідера опозиції Віктора Медведчука, співпрацював би з ним з питання звільнення українців з полону ОРДЛО. Адже у опозиційного політика є колосальний досвід у цій справі. Завдяки Медведчуку з ОРДЛО додому повернулися 493 українці, а всього було звільнено політиком понад півтори тисячі наших співгромадян.

Опозиційному політику, незважаючи на повний провал наших горе-переговірників в ТКГ, все ж вдалося домовитися про звільнення в односторонньому (!) порядку чотирьох українок. І якби не твердолоба позиції влади "якщо не ми-то, значить, ніхто" - вони були б вдома ще в січні цього року.

Нагадаю, цих жінок звуть Наталія Стеценко, Наталія Савченко, Катерина Котенко та Світлана Довгаль. Вони вже кілька років перебувають у в'язницях ОРДЛО за звинуваченням у шпигунстві. Їх життя в прямому сенсі слова знаходяться в небезпеці, і мова не тільки про умови їх утримання. У них були виявлені серйозні захворювання, які без належної медичної допомоги можуть привести до летального результату. Але пан Зеленський швидше буде продовжувати лити сльози на камеру, знаходячи все нові і нові слова для переказу своїх душевних мук з приводу полонених, ніж дійсно хоча б пальцем поворухне в напрямку їх реального звільнення. А може бути, гаранту вигідно, щоб хтось із полонених дійсно помер? Адже тоді можна було б остаточно "спустити всіх собак" на опонентів у переговорному процесі. Знаючи цинізм "зеленої команди", я б не став виключати і цього варіанту.

Крім цих чотирьох українок, в жовтні ОРЛО запропонували в односторонньому порядку повернути за посередництва Віктора Медведчука ще трьох жінок. Однак і цього разу українська влада сказала категоричне "ні", обірвавши всі надії рідних цих людей на возз'єднання. Як це можна пояснити? Тим, що для Зеленського всі українці рівні, але деякі рівніші?

І як цих дві відмови від повернення своїх же співгромадян тепер можна зіставити зі сльозливою заявою Зеленського про те, що він робить все для звільнення українців? Ніяк. Тому що Зеленський, як завжди, граючи на камеру, готовий на що завгодно для того, щоб хоч якось реанімувати свій рейтинг. А в цей час одні українці продовжують замерзати в своїх будинках без засобів до існування, а інші - безуспішно чекати, коли ж президент виконає обіцяне і їх звільнить.

Джерело матеріала
loader
loader