Ляшко розповів, чи планує МОЗ посилювати карантинні обмеження на свята
Ляшко розповів, чи планує МОЗ посилювати карантинні обмеження на свята

Ляшко розповів, чи планує МОЗ посилювати карантинні обмеження на свята

За словами очільника МОЗ, у період свят спалах ГРЗ відбувається традиційно щороку.

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко закликав українців зустрічати Новий рік у колі близьких разом з повним курсом вакцинації проти коронавірусу. Очільник МОЗ підкреслив, що посилення карантинних обмежень на свята не буде.

Про це Віктор Ляшко сказав в ефірі "24 каналу".

"Закликаю святкувати новорічні свята в безпеці. В ізоляції з рідними, а також повним курсом вакцинації. Це дозволить оптимістично дивитися в нову хвилю", — зазначив міністр.

Крім того, очільник МОЗ наголосив, що нові хвилі коронавірусу ніяк не пов’язані з масовістю на новорічні свята. За його словами, в осінньо-зимовий період, особливо з лютого по березень, традиційно відбувається спалах гострих распіраторних захворювань.

"Минулого року у цей проміжок часу була нова хвиля. Ми тоді після свят запроваджували карантинні обмеження, і нам вдалося відтягнути хвилю у часі", — уточнив Ляшко.

Саме тому Ляшко повідомив, що на свята посилення карантинних обмежень не буде. 

"Україна вже перебуває в адаптивному карантині і до новорічних свят запровадження додаткових обмежень не планується", — сказав очільник МОЗ.

Нагадаємо, від 7 грудня на території Донецької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Одеської, Рівненської, Херсонської областей та Києва перестануть діяти обмеження "червоної" зони.

Новини України: у "жовтій" зоні діятимуть обмеження для невакцинованих – яка реакція людей

Читайте також:

  • Справжня зима: Волинську та Рівненську області засипало снігом (фото, відео)
  • Перехворів на ковід — вакцинуйся: у МОЗ пояснили, скільки часу має минути після одужання, щоб отримати щеплення
  • Грудень у Києві буде майже без снігу, але з дощами: прогноз погоди на місяць

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Джерело матеріала
loader