В Україні каратимуть за запереченя збройної агресії Росії
В Україні каратимуть за запереченя збройної агресії Росії

В Україні каратимуть за запереченя збройної агресії Росії

9 грудня відбувається чергове засідання Уряду України

Відповідний законопроєкт передано Уряду для розгляду

9 грудня, під час засідання Кабінету міністрів України, Уряд може підтримати законопроєкт про запровадження адміністративної відповідальності за публічне заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, тимчасової окупації Російською Федерацією територій України та спроб легалізувати та легітимізувати анексію частини території України. Про це у своємо Telegram-каналі повідомив народний депутат України від «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко.

Нардеп додав до свого допису сканкопії проєкту Закону, що переданий Уряду для затвердження.

Згідно з документом, вищезгадані протиправні дії тягнутимуть за собою накладення штрафу в розмірі від тисячі до двох неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 17 до 34 тис. грн), а якщо відбудуться повторно протягом року – від двох до трьох тисяч неоподаткованих мінімумів (від 34 до 51 тис. грн).

Суб'єктами правопорушень у цій статті є національні та іноземні публічні діячі, особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, політично значущі особи.

Під публічним запереченням слід розуміти хоча б одне відкрите звернення до більш ніж однієї особи, в якому висловлюється будь-яке письмове або графічне зображення Криму чи Донбасу російським або як окремого територіального суб'єкта, або заперечення спроб РФ легітимізувати анексію Криму.

Нагадаємо, раніше уряд виділив 7,8 млн грн громадянам, які постраждали в АТО.

Джерело матеріала
loader
loader