Мінфін продав на аукціоні ОВДП на майже 11 мільярдів гривень
Мінфін продав на аукціоні ОВДП на майже 11 мільярдів гривень

Мінфін продав на аукціоні ОВДП на майже 11 мільярдів гривень

Мінфін залучив кошти до бюджету за рахунок розміщення ОВДП / фото УНІАН

Міністерство фінансів на аукціонах у вівторок, 14 грудня, залучило до бюджету 10,8 млрд грн від розміщення облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) у гривні, доларах та євро.

Про це повідомляється на сторінці міністерства в Facebook.

Згідно з повідомленням, міністерство запропонувало інвесторам сім випусків цінних паперів у національній валюті і два випуски в іноземних валютах.

Термін обігу пропонованих державних облігацій у гривні - 3 місяці, 6 місяців, 1 рік, 1,5 року, 2 роки, 3 роки і 5 років. Термін обігу облігацій запропонованих в доларах США становить 2 роки, а в Євро - 1 рік. Найбільший попит серед гривневих інструментів був зосереджений на 3-місячних паперах.

"Всього від розміщення державних цінних паперів у національній валюті до державного бюджету було залучено 5,8 млрд гривень. Водночас від розміщення номінованих в іноземній валюті ОВДП було залучено 68,9 млн доларів і 102,5 млн євро", – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Міністерство фінансів України на аукціонах з розміщення облігацій внутрішньої державної позики в 2020 році залучило до державного бюджету 258,8 млрд грн, 3,9 млрд дол. і 845 млн євро.

Автор: Тетяна Герасименко

Теги за темою
Мінфін
Джерело матеріала
loader
loader