Секретар РНБО показав фото зброї "для зустрічі зелених чоловічків"
Секретар РНБО показав фото зброї "для зустрічі зелених чоловічків"

Секретар РНБО показав фото зброї "для зустрічі зелених чоловічків"

Данілова заспокоїла нова українська зброя / facebook.com/danilov.oleksiy

Секретар РНБО Олексій Данілов разом з міністром оборони Олексієм Рєзніковим минулими вихідними відвідав компанію, яка розробляє зброю для боротьби України з російською агресією.

Про це він розповів у своєму Facebook і показав фото зброї.

За словами чиновника, українська зброя має бути гарно змащена і завжди напоготові.

"І хочу сказати, що ніщо так не тішить око і не заспокоює, як нові гвинтівки UAR-15, снайперські гвинтівки UAR-10, UAR-10M або UBR-008 вітчизняного виробництва. І, до речі, гвинтівка UAR-10 офіційно прийнята на озброєння Збройних сил України. А від так, щоб гвинтівок у нас у "час Х" вистачило для зустрічі всіх "зелених" та іншого штибу чоловічків, стимулювання приватної підприємницької ініціативи є одним з важливих пріоритетів реформи українського ОПК", - запевнив він.

facebook.com/danilov.oleksiy
facebook.com/danilov.oleksiy
facebook.com/danilov.oleksiy
facebook.com/danilov.oleksiy
Секретар РНБО показав фото зброї "для зустрічі зелених чоловічків" - Фото 3
facebook.com/danilov.oleksiy

Він нагадав, що чимало українців готові боротися з агресором зі зброєю в руках у разі прямого вторгнення, про що нещодавно повідомили соціологи за підсумками проведеного опитування.

Зазначимо, Данілов також прокоментував ймовірність запровадження в Україні воєнного стану через ескалацію на кордоні з Росією.

Ситуація на кордоні України та РФ

11 листопада Bloomberg опублікувало статтю, в якій говорилося про ризики повномасштабного нападу Росії на Україну. В агентстві зазначили, що в колах американських і європейських дипломатів серйозно схвильовані нинішнім переміщенням російських військ у бік кордону України.

У самій Москві це заперечують, називаючи осінню передислокацію військ "демонстрацією сили".

На початку листопада в західних ЗМІ почала з'являтися інформація з посиланням на дані супутникових знімків про активне переміщення російських військових до кордону з Україною. 

При цьому, в Міноборони України дану інформацію заперечували.

Це вже друга ймовірна хвиля загострення на російсько-українському кордоні з березня 2021 року. Однак, як пише Bloomberg, поки концентрація військ РФ відбувається переважно вночі, тоді як навесні в Кремлі відкрито погрожували наступом, чинячи політичний тиск на Україну, ЄС і США.

Автор: Юрій Годован

Теги за темою
Зброя РНБО
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader