У Польщі ексголові "Укравтодору" інкримінують 17 злочинів
У Польщі ексголові "Укравтодору" інкримінують 17 злочинів

У Польщі ексголові "Укравтодору" інкримінують 17 злочинів

Разом зі Славоміром Новаком були обвинувачені ще 14 осіб, зокрема 3 громадян України.

Окружна прокуратура у Варшаві направила до суду справу колишнього виконувача обов’язків голови Укравтодору, ексміністра транспорту Польщі Славоміра Новака.

Про це інформує PAP. 

"Славоміра Н. обвинувачено у скоєнні 17 злочинів кримінального характеру, у тому числі у створенні та керівництві організованою злочинною групою міжнародного характеру, спрямованої на вчинення корупційних правопорушень та оплачуваного захисту", — розповіла прокурорка Алєксандра Скшиняж.

Разом з Новаком були обвинувачені ще 14 осіб, зокрема 3 громадян України та 1 громадянина Туреччини. Вони фігурують у проваджені щодо міжнародної організованої злочинної групи, заснованої та очолюваної колишнім міністром транспорту.

“Звинувачення іншим особам стосуються участі у міжнародній злочинній групі, вручення хабарів, відмивання брудних грошей, використання службового становища з корисливою мемою, подання неправдивих даних”, — зазначила Скшиняж.

За словами польських правоохоронці, на посаді Новак отримував хабарі в обмін на сприяння в отриманні вигідних посад і контрактів у державних компаніях. Сума отриманих хабарів становить не менше 320 тис. злотих.

Прокуратура наклала арешт на майно підсудних загальною вартістю понад 4,6 млн злотих. Зокрема, слідство вилучило розкішний автомобіль Новака Range Rover Velar, який передали польським прикордонникам.

Славомір Новак перебував під арештом від липня 2020 року до 12 квітня 2021 року. Згодом ексочільника "Укравтодору" польський суд випустив під заставу.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Джерело матеріала
loader
loader