Данілов назвав кількість військ РФ, що знаходяться біля українського кордону
Данілов назвав кількість військ РФ, що знаходяться біля українського кордону

Данілов назвав кількість військ РФ, що знаходяться біля українського кордону

За даними секретаря Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олексія Данілова, за 200 км від українського держкордону знаходиться 122 тис. російських військових.

Водночас, за його даними, за 400 км від українсько-російського кордону перебуває 143,5 тис. військових РФ.

– Якщо для наших західних партнерів ситуація на нашому східному фронті є новиною, то для нас це щоденна робота. Ми розуміємо, що там відбувається. Ми чітко знаємо кількість військових, які є з боку Російської Федерації, – наголосив Данилов 22 грудня під час брифінгу на конференції Дипломатія 30. Стратегія сильної держави.

За даними Олексія Данилова, ситуація на держкордоні – неспокійна, але президент Володимир Зеленський та РНБО тримають її на контролі.

– У разі загострення ситуації – це не може статися так миттєво, умовно кажучи, сьогодні. Для цього треба готуватись. Ми все це відслідковуємо, – пояснив секретар РНБО.

Він також додав, що завдяки законопроекту про Нацопір, який набуде чинності з 1 січня 2022 року, Україна отримає додаткові ресурси для того, щоб мати змогу дати відсіч агресору.

Нагадаємо, західні ЗМІ із посиланням на джерела в американській розвідці повідомили, що Росія продовжує стягувати війська до кордону з Україною.

До цього генсек НАТО Єнс Столтенберг повідомляв, що в Альянсі не бачать ознак того, що кількість російських військ поблизу кордонів України зменшується.

Фото: РНБО

Теги за темою
РНБО
Джерело матеріала
loader