СБУ відзвітувала про діяльність контррозвідки: викрито десятки диверсантів
СБУ відзвітувала про діяльність контррозвідки: викрито десятки диверсантів

СБУ відзвітувала про діяльність контррозвідки: викрито десятки диверсантів

Контррозвідка Служби безпеки України викрила понад три десятки агентурних мереж Російської Федерації після початку її агресії.

Про це повідомили у прес-центрі української спецслужби.

Крім того, в СБУ повідомили про те, що понад 180 осіб було засуджено за державну зраду та шпигунство на користь країни-агресора.

СБУ відзвітувала про діяльність контррозвідки: викрито десятки диверсантів - Фото 1

Крім того, під прикриттям російських дипломатів працювали понад два десятки співробітників СЗР – їх було вислано із країни та оголошені персонами нон-грата.

За даними української спецслужби, знешкоджено понад 300 ворожих ДРГ. При цьому 26 диверсантів намагалися потрапити на об’єкти критичної інфраструктури, а також заводи військово-промислового комплексу.

– Понад 250 бойовиків суд покарав різними термінами ув’язнення за злочини проти державної безпеки України. Серед них – главарі та учасники незаконних збройних формувань та терористичних угруповань так званих “Л/ДНР”, – зазначили у СБУ.

Нагадаємо, раніше прес-секретар СБУ Артем Дехтяренко повідомив Факти ICTV, що Служба безпеки України не відкривала кримінального провадження за підозрою у державній зраді проти народного депутата Євгена Шевченка.

За його словами, згідно зі ст. 482-2 КК України, досудове розслідування щодо нардепа може розпочати лише Генеральний прокурор або особа, яка виконує його обов’язки.

Раніше Шевченко заявив, що СБУ проти нього відкрила кримінальне провадження.

Читайте
СБУ запобігла передачі Москві секретних даних про системи ППО України
Теги за темою
СБУ Війна на Донбасі
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader