Росія висунула нову вимогу Україні й отримала жорстку відмову
Росія висунула нову вимогу Україні й отримала жорстку відмову

Росія висунула нову вимогу Україні й отримала жорстку відмову

Росіяни блокують роботу КПВВ на Донбасі й вимагають визнати свою вакцину / фото УНІАН

Україна не визнаватиме російську вакцину від коронавірусу "Супутник V" в обмін на відкриття контрольних пунктів в'їзду-виїзду на Донбасі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час брифінгу.

"Ми не визнаємо, і не будемо визнавати російську вакцину. У нас є можливість забезпечити вакцинацію на КПВВ наших громадян", - сказала Верещук.

Вона підкреслила, що Україна забезпечить своїх громадян "світовими визнаними вакцинами".

"Питання про те, щоб визнати "Супутник" або "Супутник Лайт", взагалі не стоїть", - заявила міністр.

Як повідомляв УНІАН, раніше речник української делегації у Тристоронній контактній групі Олексій Арестович заявив, що Росія відкриє контрольні пунктів в'їзду-виїзду на Донбасі, якщо Україна визнає вакцину "Супутник V" та довідки про вакцинацію цим препаратом.

За його словами, на останньому засіданні ТКГ не вдалося дійти згоди щодо відкриття всіх КПВВ.

"Наші КПВВ уже понад рік відкриті. Відкриваються щодня о 8:00 ранку. Залишилося лише пропустити громадян із того боку. Але вони й тут зачепилися за необхідність нами визнати вакцину "Супутник V" у документах, визнати документи з печатками так званих "ДНР" та "ЛНР". Коротше, зробити все те, на що ми ніколи не підемо", - підкреслив він.

Теги за темою
Росія Донбас Війна на Донбасі
Джерело матеріала
loader
loader