Депутати вимагають дефінансувати першу українську ЛГБТ-стрічку "Мій юний принц", але це неможливо
Депутати вимагають дефінансувати першу українську ЛГБТ-стрічку "Мій юний принц", але це неможливо

Депутати вимагають дефінансувати першу українську ЛГБТ-стрічку "Мій юний принц", але це неможливо

Депутати Верховної Ради 28 грудня зареєстрували проєкт постанови щодо скасування держфінансування для фільму "Мій юний принц" режисера Хачатура Васіляна — першого повнометражного художнього фільму про ЛГБТ-стосунки, створеного виключно українською командою. Проте Державне агентство з питань кіно заявило, не має повноважень скасувати рішення.

Бюджет стрічки становить 25 мільйонів гривень, із яких 20 мільйонів виділила держава за результатами творчого конкурсу.

У постанові йдеться, що скасування фінансування пропонується для "захисту громадян України, зменшення соціальної напруги у суспільстві, недопущення дискредитації сфери кінематографії України, збереження традиційних сімейних цінностей". Депутати пропонують створити систему повернення коштів до держбюджету, які дали на виробництво фільмів. Наприклад, передавати прибуток від прокату або права на використання фільму державі.

Держкіно заявило, що не може скасувати рішення про держфінансування фільму. Там підкреслили, що фільм отримав кошти за результатами конкурсу, а скасування рішення "виходить за межі повноважень Державного агентства з питань кіно".

"Мій юний принц" — це історія 17-річного Поля (Петро Ніновський), який живе у розкішному маєтку, веде розгульний спосіб життя і проявляє нездорову прихильність до власної матері. Згодом у їхнє життя увійдуть молодий хлопець Антуан та його батько. У Поля й Антуана зав'язуються стосунки, паралельно спілкування їхніх батьків теж стає тіснішим та інтимнішим, однак добре це не закінчиться.

У стрічці зіграли Петро Ніновський, Вікторія Литвиненко, Євген Лісничий, Ахтем Сеітаблаєв, Анастасія Пустовіт та Ксенія Жданова. Продюсерами виступили Олексій Гладушевський та Регіна Мар'янівська-Давідзон.

Дивіться тизер стрічки:

 

Читайте також:

"Это была ошибка": Эдди Редмэйн жалеет, что сыграл трансгендера.

От "Одного и двух" до "Красивого мальчика": Названы лучшие фильмы о подростках с Тимоти Шаламе.

ЛГБТ
Джерело матеріала
loader
loader