Ринкова капіталізація Apple сягнула трьох трильйонів доларів
Ринкова капіталізація Apple сягнула трьох трильйонів доларів

Ринкова капіталізація Apple сягнула трьох трильйонів доларів

Акція компанії коштує близько п'яти тисяч гривень.

За останні чотири роки ринкова капіталізація компанії Apple зросла втричі і 3 січня сягнула 3 трлн доларів. Це перший подібний показник у США. Ціна акції Apple досягла 182,86 долара (близько 5 тис. грн).

"Цей етап переважно символічний, але він показує, що інвестори залишаються оптимістичними щодо акцій Apple та її здатності рости. У четвертому кварталі Apple продемонструвала щорічне зростання всіх категорій продуктів, при цьому виручка зросла на 29% порівняно з минулим роком", - пише CNBC.

Капіталізація американських технологічних гігантів:

  • Apple – 3 трлн доларів.
  • Microsoft - 2,5 трлн доларів.
  • Google - 2 трлн доларів.
  • Amazon - 1,75 трлн доларів.

Драйвером продажів компанії Apple залишається iPhone. Водночас сервісний бізнес Apple зріс на 25,6% порівняно з минулим роком і приніс понад 18 млрд доларів доходу протягом кварталу. Тож аналітики бачать багато можливостей для роботи.

Експертка ринку Кеті Хаберті з Morgan Stanley у грудні спрогнозувала, що акції Apple здорожчають від 164 до 200 доларів, зокрема й завдяки новим продуктам компанії, що пов'язані з віртуальною реальністю, гарнітурою доповненої реальності тощо.

Повідомляється, що останнім часом чимало інвесторів вкладають свої гроші в Apple – завдяки стабільності компанії та її зростанню.

Apple стала першою публічною компанією США, яка досягла ринкової капіталізації в 1 трлн доларів під час внутрішньоденної торгівлі 2 серпня 2018 року. Її оцінка досягла 2 трлн доларів трохи більше ніж через два роки, 19 серпня 2020-го.

Читайте також:

  • Apple виплатить кожному працівнику по 1200 доларів через черги на входах до компанії.
  • Apple дозволить юзерам самостійно здійснювати ремонт її пристроїв: як це працюватиме.
  • Apple запустить функцію, яка дозволить "успадковувати" дані після смерті користувачів: що це і як працює.
Джерело матеріала
loader
loader