На операцію для донечки Даші збирає кошти сім’я Клименків
На операцію для донечки Даші збирає кошти сім’я Клименків

На операцію для донечки Даші збирає кошти сім’я Клименків

Минулого року дитина отримала інвалідність першої групи, підгрупи А.

Дашенька з’явилась на світ дуже передчасно і не важила навіть 900 грамів, але лікарі зберегли крихітці життя, за це вони понад місяць боролись в реанімації, далі ще півтора – дитина була під посиленим наглядом.

«Зусиллями медиків Даша отримала шанс на життя, але не зовсім таке, як у більшості немовлят. У Даші серйозна затримка фізичного та розумового розвитку, спастична диплегія, ДЦП та купа інших діагнозів. У свої 3 роки наша донька ще не ходить, не розмовляє та ще багато інших “не”… Вона потребує серйозної реабілітації від самого народження, тому ми присвячуємо весь свій час та кошти заняттям Даші з масажистами та тренерами, консультуємось з різними вузькоспеціалізованими лікарями в Києві, Львові, Харкові, Польщі, Португалії…», - розповідає мама дівчинки.

Минулого року дитина отримала інвалідність першої групи, підгрупи А, але спеціалісти відмічають що Даша гарно піддається відновленню, тож не припиняють шукати нові шляхи, як допомогти дитині в цьому.

«Наша мета №1 для Даші зараз – це почати ходити самостійно. Для цього їй потрібна спеціальна операція СДР (селективна дорзальна різотомія). Операція полягає у виборочному пересіканні волокон дорсальних коренців спинного мозку і це допоможе нам зняти спастику з м’язів ніг. Її роблять лише кілька медичних центрів у світі. Один з таких в Туреччині. Даша пройшла там попереднє обстеження з лікарями та отримала запрошення на операцію, післяопераційну реабілітацію вже наприкінці січня 2022», - розповідає мама дитини.

До цього часу родині потрібно зібрати кошти на її оплату. Всі послуги тамтешніх медиків обійдуться у 22 тисячі доларів. Понад половину родині вдалося зібрати самостійно. А от решти вони просять допомогти їм зібрати.  

«На жаль, у нашої родини немає повної суми, тому ми вирішили вперше за всі ці роки попросити про допомогу. Я буду дуже вдячна, якщо ви зможете переказати будь-яку суму на один з наших рахунків в Україні. Дуже вдячна наперед за будь-яку допомогу», - каже мама дитини.

Реквізити для допомоги:

Монобанк - 5375411408398779 Клименко Наталія Петрівна (мама)

ПриватБанк - 5168755431274428

IBAN UA173052990000026207663523009 Клименко Михайло Миколайович (тато)

https://www.facebook.com/natashylia

Джерело матеріала
loader
loader