Видатний український режисер звернувся до Зеленського із пропозицією
Видатний український режисер звернувся до Зеленського із пропозицією

Видатний український режисер звернувся до Зеленського із пропозицією

Андрій Жолдак вважає, що Україна потребує нової якості театрального мистецтва
фото: скріншот з відео

Відомий на весь світ майстер режисури хоче поставити спектакль у Національній опері

Всесвітньо відомий театральний режисер з України Андрій Жолдак під час інтерв’ю журналістці Олесі Бацман запропонував президенту України Володимиру Зеленському, прем’єру Денису Шмигалю, міністру культури Олександру Ткаченку та директору Національної опери Петру Чуприні поставити в Києві оперу у найближчі два роки.

«Хочу продемонструвати іншу якість оперного театру. Мені дирекція Театру опери та балету відмовляє багато років, буцімто я – не формат», – наголосив Жолдак.

Режисер додав, що багато разів проводив відповідні переговори, однак вони досі не увінчалися успіхом, попри те, що він багато років ставить спектаклі на багатьох знаних європейських сценах, і має багато таких планів на найближчі роки.

Жолдак нагадав, що ставить вистави у багатьох європейських театрах – у Зальцбурзі, Мюнхені, Празі, Братиславі, але ніяк не може домовитися з Київським оперним театром.

«Я хочу, щоб мені відповіли офіційно: «Ні, Жолдаку, ми тебе не покличемо, тому що ти не наш формат», або ж треба змінити ситуацію в цьому театрі, який скаже: «Андрію, welcome, прийди – і ми зробимо проєкт», – сказав режисер.

Зазначимо, Андрій Жолдак – всесвітньо відомий український театральний режисер Заслужений діяч мистецтв України (2004). Лауреат низки відзнак міжнародних театральних фестивалів, а також премії ЮНЕСКО (2004). Кавалер ордена «За заслуги» III ступеня (2009). З 2006 року проживає у Німеччині.

Раніше директор-художній керівник Київського театру драми і комедії на лівому березі Дніпра, режисер Станіслав Жирков розповів про відкриття міського театру Мюнхена, на якому йому пощастило побувати.

Джерело матеріала
loader
loader