Франція ввела обов'язковий COVID-пропуск у громадських місцях
Франція ввела обов'язковий COVID-пропуск у громадських місцях

Франція ввела обов'язковий COVID-пропуск у громадських місцях

Новий закон вимагатиме від людей наявності сертифіката про вакцинацію для відвідування громадських місць / фото REUTERS

Парламент Франції остаточно схвалив останні заходи уряду у боротьбі з вірусом COVID-19, включаючи введення обов'язкового пропуску для щеплених, який оскаржують противники вакцинації.

Законодавці нижньої палати парламенту проголосували 215 голосами проти 58, відкривши шлях до вступу закону в силу в найближчі дні. Про це повідомляє Reuters.

Новий закон вимагатиме від людей наявності сертифіката про вакцинацію для відвідування громадських місць, таких як ресторани, кафе, кінотеатри та поїзди далекого прямування.

В даний час в такі місця можуть потрапити нещеплені люди з результатами недавнього негативного тесту на COVID-19. За даними Міністерства охорони здоров'я країни, зараз майже 78% населення Франції повністю вакциновані.

Зараз у Франції відзначають сплеск п'ятої хвилі COVID-19 і щодня нові випадки регулярно досягають рекордного рівня, що перевищує 300 000 чоловік. Тим не менш, кількість серйозних випадків, в яких люди поміщаються в відділення інтенсивної терапії, набагато нижче, ніж перша хвиля в березні-квітні 2020 року.

Нагадаємо, понад 100 тисяч людей у Франції вийшлина акції проти ковід-паспортів. Тільки в Парижі близько 18000 чоловік пройшли маршем проти нового закону. Демонстранти в столиці тримали плакати з такими фразами, як "Ні паспортам вакцинації".

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Греція і Франція посилюють обмеження через штам "Омікрон" (фоторепортаж, відео)
  • Новий антирекорд: у США та Франції виявили максимум інфікованих COVID-19 за добу
  • У Франції виявили новий штам коронавірусу
Теги за темою
Коронавірус Франція
Джерело матеріала
loader