Єврокомісія екстрено надасть Україні 1,2 млрд євро допомоги
Єврокомісія екстрено надасть Україні 1,2 млрд євро допомоги

Єврокомісія екстрено надасть Україні 1,2 млрд євро допомоги

Після ухвалення рішення буде швидко виплачений перший транш в розмірі 600 мільйонів євро
фото з відкритих джерел

Рішення має ще ухвалити Рада ЄС та Європарламент

Європейська комісія запропонувала надати Україні 1,2 мільярда євро екстреної макрофінансової допомоги. Про це йдеться у заяві президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн.

«Сьогодні я оголошую новий пакет фінансової допомоги країні з екстрених позик і грантів. По-перше, Комісія пропонує новий пакет екстреної макрофінансової допомоги у розмірі 1,2 млрд євро. Цей пакет допоможе Україні задовольнити потреби у фінансуванні через конфлікт. Ми розраховуємо на те, що Рада ЄС та Європейський парламент якнайшвидше ухвалять цей пакет», – йдеться у заяві.

Зазначається, що після ухвалення рішення буде швидко виплачений перший транш в розмірі 600 мільйонів євро.

«Більше того, незабаром ми розпочнемо роботу над другою, довгостроковою програмою для підтримки зусиль країни з модернізації. По-друге, цього року Комісія майже подвоїть свою двосторонню допомогу Україні у вигляді грантів: буде виділено ще 120 млн євро. Ця підтримка посилить зусилля України щодо державотворення та стійкості», – йдеться у заяві.

It will help Ukraine now, to address financing needs due to the conflict & support the country’s resilience-building efforts.⁰
It consists of:

1. New macro-financial assistance package of €1.2 billion

2. Doubling of bilateral assistance this year, with another €120 million pic.twitter.com/N6lzD6Izj8

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) January 24, 2022

Нагадаємо, у липні 2020 року Україна та ЄС підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо реалізації п'ятої за рахунком програми макрофінансової допомоги у розмірі 1,2 млрд євро.

До слова, 24 січня ЄС зробив заяву щодо евакуації родин дипломатів з України. Наразі Європейський Союз не планує організовувати евакуацію своїх дипломатів з України або їх родин через загрозу наступу з боку Росії.

Крім того, 24 січня зимова сесія ПАРЄ починає роботу у Страсбурзі. Наразі відомо, що Україна вже оскаржила повноваження російської делегації у ПАРЄ.

Джерело матеріала
loader
loader