МОЗ зареєструвало препарат від COVID - 19 "Молнупіравір": кому він необхідний
МОЗ зареєструвало препарат від COVID - 19 "Молнупіравір": кому він необхідний

МОЗ зареєструвало препарат від COVID - 19 "Молнупіравір": кому він необхідний

Поширення коронавірусної інфекції триває, а кількість захворювань COVID-19 збільшується зі змінною інтенсивністю. Міністерство охорони здоров'я закупило нові ліки.

Про це повідомляє прес-центр МОЗ України.  

Завершилася реєстрація препарату

Про це розповів перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Комарида. За його словами, в МОЗ готуються до нових хвиль COVID-19 завчасно. Ще минулого року йшли переговори про реєстрацію в Україні препарату під назву "Молнупіравір".

МОЗ зареєструвало препарат від COVID - 19 "Молнупіравір": кому він необхідний - Фото 1
Перший заступник міністра охорони здоров'я Олександр Комарида повідомив, що в Україні з'явиться препарат "Молнупіравір" в таблетках від COVID-19

На даному етапі реєстрація закінчена успішно, і незабаром в країну надійде 300 тисяч курсів цих ліків для лікування хворих коронавірусом. "МОЗ завершило реєстрацію препарату, тому очікуємо його поставки найближчим часом", - повідомив Олександр Комарида. Воно застосовується для запобігання переходу з легкої форми захворювання до середньої і важкої.

Для кого призначений "Молнупіравір"

Вперше препарат розробили для лікування грипу в Університеті Еморі фармацевтичною компанією DRIVE. Пізніше формулу придбала компанія Ridgeback Biotherapeutics з Майамі для подальших експериментів і удосконалення. 4 листопада 2021 року Великобританія першою схвалила застосування для лікування COVID-19.

МОЗ зареєструвало препарат від COVID - 19 "Молнупіравір": кому він необхідний - Фото 2
"Молнупіравір" випускається в таблетках, їх виписують пацієнтам в групі ризику

"Молнупіравір" випускається у вигляді таблеток, тому не буде проблем в зберіганні або вживанні пацієнтами. Зауважимо, що саме його рекомендують для використання тим хворим коронавірусом, хто знаходиться в групі ризику. Наприклад, є діабетиками, мають надмірну вагу, страждають серцевими хворобами або знаходяться у віковій категорії 60+.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що в Україні почастішали небезпечні випадки: маленькі діти ковтають монети.

Також ми писали, що ожив труп: у російському морзі відреагували на відео з ходячим мерцем.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader