У США пацієнту без COVID-щеплення відмовили у пересадці серця
У США пацієнту без COVID-щеплення відмовили у пересадці серця

У США пацієнту без COVID-щеплення відмовили у пересадці серця

Невакцинованому пацієнту в США відмовили у пересадці серця / фото ua.depositphotos.com

У лікарні Бостона (США) відмовили пацієнту в пересадці серця частково через те, що він не вакцинований проти коронавірусу.

Як пише ВВС. Україна, за словами батька 31-річного ДіДжея Фергюсона, його син гостро потребує нового серця, але лікарня виключила його зі свого списку. Чоловік розповів, що вакцина від коронавірусу суперечить "основним принципам його сина, він у це не вірить".

У лікарні своєю чергою заявили, що дотримуються правил: "З огляду на дефіцит доступних органів, ми робимо все можливе, щоб пацієнт, якому пересадили орган, мав найбільші шанси на виживання".

Речник лікарні наголосив, що вони вимагають від кандидатів на трансплантацію мати щеплення від COVID-19 та вести відповідний спосіб життя, "щоб створити найкращі шанси для успішної операції, так і оптимізувати виживання пацієнтів після трансплантації, враховуючи, що їхня імунна система сильно пригнічена".

З огляду на заяву лікарні можна сказати, що причиною відмови пацієнту могли бути й інші фактори, окрім відсутності вакцинації. Але медики відмовилися обговорювати деталі, посилаючись на конфіденційність інформації.

Разом з тим Центр контролю та профілактики захворювань США (CDC) заохочує реципієнтів трансплантації та тих, хто знаходиться у їхньому найближчому оточенні, отримати повну вакцинацію та бустерну дозу від коронавірусу.

Доктор Артур Каплан, керівник відділу медичної етики в Школі медицини Гроссмана Нью-Йоркського університету, у коментарі CBS News зазначив, що після будь-якої трансплантації органів імунна система пацієнта майже не працює, і навіть звичайна застуда може виявитися смертельною.

"Органів не вистачає, ми не збираємося роздавати їх тим, хто має низькі шанси вижити, коли інші, які вакциновані, мають більше шансів вижити після операції", - каже медик.

За останні тижні це не перший випадок, коли невакцинований американець стикається з перешкодами у сфері охорони здоров'я.

Зазначимо, наразі від коронавірусу повністю вакциновані трохи більш як 63% населення США, і близько 40% американців отримали третю бустерну дозу.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Американець поскаржився на зменшення пеніса після COVID-19: лікарі пояснили
  • Військові лікарі США розробляють "супервакцину" від усіх штамів коронавірусу відразу
  • Епідеміологи США пояснили, які маски носити для найкращого захисту від COVID-19
Теги за темою
Коронавірус США
Джерело матеріала
loader
loader