Рівненська область перейшла до "червоної" зони: які обмеження у регіоні
Рівненська область перейшла до "червоної" зони: які обмеження у регіоні

Рівненська область перейшла до "червоної" зони: які обмеження у регіоні

В області стрімко шириться COVID-19. 

Розгортають додаткові лікарняні ліжка для дорослих та дітей -

Рівненська оласть від сьогодні дня опинилася у "червоній" карантинній зоні.

Про це розповіли у ТСН.Ранок 27 січня.

Учнів усіх шкіл області переводять на дистанційне навчання. Розважальні заклади для невакцинованих зачиняють.

Кількість хворих на коронавірус на Рівненщині, кажуть медики, невпинно зростає. За останні три дні  збільшилася вдвічі в порівнянні з усім минулим тижнем. Інфекційне відділення міської лікарні Рівного заповнене хворими на понад 95%. Саме тому ще три відділення перепрофілювали під COVID-19. 

"Розгортаємо медичну систему. Всі ліжка, які потрібні для боротьби з коронавірусомЮ в лікарнях області будуть розгорнуті", заявив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль

До таких дій вдаються у всій області, очікуючи хвилю нових недужих. Зокрема, готуються приймати і дітей. Адже хворих більшає і серед них.

"Якщо за попередній тиждень було трохи більше двох тисяч захворілих людей,  то вже останній тиждень ми маємо п'ять тисяч. Так само погіршилася ситуація з госпіталізацією. Маємо майже 100% приріст за останні сім днів", - розповів головний санлікар області Роман Сафонов.

Як повідомлялося, Івано-Франківська область першою від 24 січня потрапила до "червоної" зони карантину через зростання випадків коронавірусу. На Прикарпатті стрімко зростає кількість хворих - хоча лікарні ще не переповнені. Шириться штам "Омікрон". Він дуже заразний, але відносно легко переноситься. Саме тому більшість недужих лікуються удома, кажуть медики. Завдячують і вакцинації.

Джерело матеріала
loader
loader