Погляньте на колекцію українського бренду TG Botanical, яку презентують на тижні моди у Копенгагені
Погляньте на колекцію українського бренду TG Botanical, яку презентують на тижні моди у Копенгагені

Погляньте на колекцію українського бренду TG Botanical, яку презентують на тижні моди у Копенгагені

Дизайнерка TG Botanical Тетяна Чумак використовує інноваційні технології для виготовлення біорозкладного текстилю на рослинній основі. Участь у тижні моди в Копенгагені була лиш питанням часу. Датська столиця — епіцентр екологічної моди, де щосезону бренди з усього світу презентують найбільш стійкі колекції.

Цього сезону TG Botanical використовують органічні бавовну та льон, доповнюючи їх матеріалами із традиційних українських рослин і трав, таких як кропива та коноплі. Остання була використана для виготовлення 100% рослинного хутра. До осінньої колекції увійшли трикотажні штани, топи та кардигани, зручні тренчі та шуби з конопляного хутра.

Для того щоб процес виробництва був ще екологічнішим, TG Botanical фарбують тканини пігментами, отриманими з місцевої органічної сировини. Наприклад, коріню марени, відвару жолудів і лушпиння цибулі.

Традиційні техніки фарбування використовували ще до появи хімічних альтернатив. Вони дозволяють досягти палітри теракотових, рожевих, бузкових, коричневих та кам'яно-сірих відтінків. Кольори навмисно залишили неоднорідними: з часом вони тьмянітимуть від впливу сонячного світла та зовнішнього середовища, і це тільки підкреслить природне походження кожного виробу.

Погляньте на колекцію українського бренду TG Botanical, яку презентують на тижні моди у Копенгагені (фото 2)

Тетяна Чумак називає це “живим одягом”, який проходить довгий шлях від моменту появи перших паростків на вологому ґрунті українського поля до готової моделі у студії бренду. Дизайнерка прагне втілити цей особливий зв'язок із землею у кожному виробі, щоб її власник міг почуватися наче в обіймах природи.

Колекцію презентують 3 лютого на тижні моди у Копенгагені.

Смотрите также:

Как сумки конфетных оттенков стали новой базой.

5 стайлинг-приемов, которые мы подсмотрели на кутюрной Неделе моды.

Украинская музыка у Loewe, мир без ковида у Dries Van Noten: Чем запомнилась Неделя мужской моды.

Копенгаген
tg botanical
тиждень моди
Джерело матеріала
loader
loader