Держдеп США оголосив про евакуацію сімей дипломатів із Білорусі через російську загрозу
Держдеп США оголосив про евакуацію сімей дипломатів із Білорусі через російську загрозу

Держдеп США оголосив про евакуацію сімей дипломатів із Білорусі через російську загрозу

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Держдепартамент США рекомендував громадянам Сполучених Штатів відмовитися від поїздок до Білорусі, а також розпорядився про від'їзд з країни сімей американських дипломатів на тлі побоювань щодо можливого російського вторгнення в Україну, пише УНН.

Цитата:

"Не їздіть до Білорусі через довільне застосування законів, ризик затримання та незвичайне нарощування російської військової міці вздовж кордону Білорусі з Україною, що викликає занепокоєння. Перегляньте (питання - ред.) поїздки через COVID-19 та пов'язані з ним обмеження на в'їзд", - йдеться у повідомленні Держдепу США.

"31 січня 2022 року Державний департамент розпорядився про від'їзд членів сімей державних службовців США", - додається у заяві.

Контекст

Деякі країни розпочали евакуацію сімей своїх дипломатів з території України у зв’язку з навислою загрозою вторгнення Росії.

23 січня стало відомо, що США дали вказівки родичам співробітників свого посольства покинути Україну, заявивши, що російське вторгнення може статися “у будь-який час”. Державний департамент США також попередив людей, щоб вони не їздили в Україну та Росію через напруження.

Велика Британія після США почала відкликати співробітників посольства в Україні на тлі загрози російському вторгненню.

Австралія також видала розпорядження щодо евакуації членів сімей своїх дипломатів в Україні.

Зазначимо, що країни Євросоюзу здебільшого повідомляють про відсутність потреби в евакуації членів сімей та співробітників посольств у Києві.

У МЗС України зазначили, що на території України — 129 посольств та консульських установ іноземних держав, а також представництв міжнародних організацій. І станом на 24 січня лише чотири держави повідомили МЗС України про наміри здійснити евакуацію членів сімей та частини співробітників або дозволити їм добровільно залишити українську територію: США, Велика Британія, Австралія та Німеччина.

У МЗС висловили подяку міжнародним партнерам, “які тверезо оцінюють ситуацію, що склалася, і не вдаються до передчасних евакуаційних заходів”.

Теги за темою
Україна Росія США Білорусь евакуація
Джерело матеріала
loader
loader