Міністр освіти Сергій Шкарлет оголосив війну "Могилянці"? Студенти збираються на протест
Міністр освіти Сергій Шкарлет оголосив війну "Могилянці"? Студенти збираються на протест

Міністр освіти Сергій Шкарлет оголосив війну "Могилянці"? Студенти збираються на протест

На думку старшого викладача кафедри міжнародного та європейського права Києво-Могилянської академії Сергія Петухова, факт невизнання виборів президента установи з боку Міністерства освіти свідчить про бажання захоплення вузу.

Відповідна його заява прозвучала у "Великому ефірі" на Еспресо.TV.

Детальніше про заяву Петухова

Петухов зазначив, що пояснює те, що відбувається, якимось особливим ставленням глави Міносвіти та інших представників відомства до Києво-Могилянської академії. Так, за його словами, при тому, що приблизно місяць тому в міністерстві з приводу новоствореного Харківського університету заявили про відсутність своїх повноважень на перевірку процедури проведення виборів і в підсумку уклали контракт з обраним в ході голосування ректором протягом пари днів, то у випадку з НаУКМА міністерство демонструє абсолютно інший підхід.

Міністр освіти Сергій Шкарлет оголосив війну "Могилянці"? Студенти збираються на протест - Фото 1
Сергій Пєтухов

"Ми бачимо в цьому пряму спробу захопити академію, дестабілізувати ситуацію і, таким чином, зробити так, щоб академія не мала обраного президента", - заявив Петухов, зазначивши, що всі представники спільноти Києво-Могилянської академії, включаючи студентів, викладачів і випускників визнали результати виборів. До того ж, мовляв, підписи обох кандидатів стоять під протоколом. 

Так, за словами Петухова, на думку не приходять інші підстави Міносвіти відмовлятися визнати вибори крім бажання дестабілізувати ситуацію в академії.

Міністр освіти Сергій Шкарлет оголосив війну "Могилянці"? Студенти збираються на протест - Фото 2
У Міносвіти відмовляються приймати результати виборів у Києво-Могилянській академії

Викладач нагадав, що в Міністерстві опублікували наказ про призначення нових виборів у вузі на 27 квітня, і додав, що студентами академії оголошено безстроковий страйк і анонсовані акції протесту у зв'язку з таким рішенням Міносвіти.

Коментар Петухова про напад на виборчу дільницю в ході виборів

Петухов також висловився про напад на виборчу дільницю під час виборів. За його словами, цього не могло статися в самому серці столиці серед білого дня, у всіх на очах.

Раніше на MY.UA: ЗНО-2022: як зареєструватися і які документи потрібні.

Читайте також: від 400 до 500 неоподатковуваних мінімумів: за порушення мовного закону каратимуть.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Катерина Танчик
Катерина Танчик
Редактор новин
loader
loader