Франція запровадила ПЦР-тести для всіх мандрівників з України
Франція запровадила ПЦР-тести для всіх мандрівників з України

Франція запровадила ПЦР-тести для всіх мандрівників з України

Франція посилює карантинні вимоги до туристів з України / фото REUTERS

Уряд Франції оновив санітарні вимоги для в'їзду до Франції для громадян України, запровадивши вимогу обов'язкової наявності негативного результату тесту на коронавірус по прибуття в країну.

Про це повідомляє Консульський підрозділ Посольства України у Франції на своїй сторінці у Facebook.

Як йдеться в повідомленні, оскільки Україна перебуває в класифікаторі країн по захворюваності на COVID-19 у помаранчевій групі, починаючи з 1 лютого 2022 року для в'їзду на територію Франції громадяни України повинні представити в пунктах прикордонного контролю підтвердження про повну вакцинацію та негативний результат антигенного тесту або ПЛР тесту.

При цьому, сертифікат повної вакцинації буде визнаватись при умові, що з часу останньої вакцини не минуло 9 місяців (визнаються лише схвалені в ЄС вакцини Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield і Jansen/Johnson & Johnson). У іншому разі потрібно зробити бустерну вакцинацію Pfizer або Moderna.

Як і раніше, у разі відсутності підвердження про вакцинацію необхідно надати документальні підтвердження нагальної мети поїздки до Франції (туризм до цієї категорії не відноситься), негативний результат антигенного чи ПЛР-тесту та дотримуватися 7-денної самоізоляція.

Як раніше повідомляв УНІАН, Португалія навпаки незабаром скасує вимогу до вакцинованих мандрівників пред'являти негативний результат тесту на коронавірус по прибуттю в країну.

Теги за темою
Франція
Джерело матеріала
loader
loader