США і Британія попередили, що Росія готує привід для нападу: "Пропагандистське відео з трупами"
США і Британія попередили, що Росія готує привід для нападу: "Пропагандистське відео з трупами"

США і Британія попередили, що Росія готує привід для нападу: "Пропагандистське відео з трупами"

З'явилася інформація, ніби в планах Росії - створити сфальсифіковане відео як провокацію і привід для вторгнення в Україну. Це підтвердив речник Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки Джон Кірбі.

Він заявив про існування плану на прес-конференція.

Дані американської розвідки

Поширилися дані, зібрані американською розвідкою, щодо нового плану Російської Федерації почати війну з Україною. Як привід ввести війська хотіли надати відео, на якому нібито українські військові вбивають росіян на Донбасі або мирних російськомовних громадян.

США і Британія попередили, що Росія готує привід для нападу: "Пропагандистське відео з трупами" - Фото 1
Спікер Міністерства оборони США Джон Кірбі підтвердив план Росії створити провокаційне відео, а прессекретар Володимира Путіна-Дмитро Пєсков-відповів на інформацію розвідки

На так званих постановочних кадрах актори постали б мертвими, навколо траур за померлими солдатам, родичам і друзям, знищена техніка і цивільні будівлі.

"У контексті цієї фейкової атаки, ми вважаємо, Росія могла створити постановочне пропагандистське відео, яке могло включати кадри з трупами, а також акторами, що зображують скорботних людей, так само кадри знищених населених пунктів і військової техніки", - уточнив Джон Кірбі.

Не перша провокація з боку Росії

Водночас речник Міністерства оборони США додав, що така провокація є не першою спробою створити уявний привід для початку активних військових дій. У свою чергу, ситуацію прокоментував прессекретар президента Росії Володимира Путіна - Дмитро Пєсков.

"Це не перша подібна обіцянка. Раніше схоже теж озвучувалися. Але так нічого і не виходило", - зауважив він. У будь-якому випадку, план провокації розкритий, значить, можна очікувати інших спроб від Російської Федерації.  

Раніше портал MY.UA повідомляв, що США і ЄС вже готуються до гіршого сценарію в Україні.

Також ми писали, що глава Міноборони розповів, як українцям уникнути військового призову.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader