Глава Міноборони розповів, як українцям уникнути військового призову
Глава Міноборони розповів, як українцям уникнути військового призову

Глава Міноборони розповів, як українцям уникнути військового призову

Згідно з інформацією глави Міноборони Олексія Резнікова, в Україні на зміну обов'язковому призову може прийти короткострокова програма навчання і тренування.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міноборони, розміщеному на сайті відомства.

Чим замінять обов'язковий військовий призов?

За словами Резнікова, за дорученням президента відомство підготувало модель, першим етапом якої передбачено збереження призову, але також вводиться альтернатива у вигляді короткострокової (від 3 до 4 місяців) інтенсивної військової підготовки.

Скріншот фрагмента поста прес-служби Міноборони

Після її проходження, як зазначив міністр, молодих людей не будуть закликати, та як вони будуть володіти базовими військовими навичками. Впровадження такого формату Резніков анонсував вже з 1 січня 2024 року. При цьому, за його словами, буде проводиться поступове збільшення обсягів залучених і забезпечуватися підтримка їх навичок завдяки періодичним тренуванням і зборам.

Додаткові відомості

З точки зору Резнікова, між мотивацією і підготовкою молодих солдатів-строковиків і баченням і мотивації професійних кадрових військовослужбовців і солдатів-контрактників є суттєва різниця.

Щоб посилити обороноздатність армії глава держави разом з керівним складом Міністерства оборони планує перехід на формування армії на професійній основі.

Володимир Зеленський з Міноборони планує сформувати армію на професійній основі

Відтак, до 1 січня 2024 року, має бути прийнятий проєкт закону, що деталізує список умов та вимог "інтенсивної військової підготовки". Міністр висловив сподівання, що Кабмін незабаром завершить підготовку цієї низки змін у законодавстві і винесе на розгляд парламенту.

Раніше на MY.UA: Зеленським підписаний указ про створення професійної армії в Україні: в чому різниця.

Нагадаємо, що Порошенко бурхливо відреагував на указ Зеленського і озвучив вимоги: "Ідіть до біса".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Источник материала
Автор статьи
Екатерина Танчик
Редактор новостей
Поделиться сюжетом