Священник УПЦ розповів, навіщо на панахиду приносять їжу
Священник УПЦ розповів, навіщо на панахиду приносять їжу

Священник УПЦ розповів, навіщо на панахиду приносять їжу

Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви, про це настоятель Свято-Воскресенського храму пам'яті загиблим та ветеранам Афганістану протоієрей Сергій Ющик розповів на YouTube-каналі «Православная Церковь»

«На згадку про померлих є давня традиція благодійності. Ця традиція благотворіння має на увазі, що деяку суму грошей, деякі речі або продукти харчування прийнято роздавати нужденним і незаможним на згадку про померлу людину», - пояснив отець Сергій.

Священник зазначив, що такі благодійні роздачі притаманні усій історії Православної Церкви. «Бачимо це навіть в історії періоду київських князів, які влаштовували поминальні роздачі на згадку про померлих чи загиблих солдатів, чи когось із своїх родичів. Це ніщо інше як благодійність», – додав він.

«З часом ця благодійність отримала відмінність у тому, що деякі продукти харчування приносять у храм, залишаючи їх на панахидному столі, розраховуючи на те, що частина цих продуктів може піти на утримання сімей духовенства», - сказав настоятель Воскресенського храму.

Також священник нагадав про людей, які стоять біля храму із проханням про допомогу.

«Це справді дуже помітно у храмах, які знаходяться у межах міста. І навіть коли не завжди це бачимо, треба розуміти, що більшість привезених продуктів на панихиду йде саме на підтримку незаможних, які приходять у храм за допомогою. Тому благодіємо через храм незаможним на згадку про наших померлих», - підсумував протоієрей Сергій Ющик.

Джерело матеріала
loader
loader