Помер "срібний король" Forbes, четверта найбагатша людина у світі
Помер "срібний король" Forbes, четверта найбагатша людина у світі

Помер "срібний король" Forbes, четверта найбагатша людина у світі

З життя пішов мексиканський мільярдер Альберто Байерес. Він помер у віці 90 років і за життя встиг сколотити величезний статок, який зараз дістався у спадок синам бізнесмена.

Про смерть повідомив міністр закордонних справ Мексики Марсело Ебрард у соціальній мережі Twitter.

Підприємець з великої літери

Альберто Байерес народився в 1931 році, а після смерті батька Рауля в 1967-му отримав від нього у спадок близько десяти компаній різної сфери діяльності. Але за 54 роки управління цією імперією не тільки не привів її в занепад, але зумів розширити і збагатити себе і сім'ю ще більше. Згідно з інформацією Forbes, багатство оцінюється в 8,6 млрд доларів, завдяки чому бізнесмен зайняв 255–те місце в рейтингу найбагатших людей світу і четверте - в Мексиці.

Помер "срібний король" Forbes, четверта найбагатша людина у світі - Фото 1
Глава Міністерства закордонних справ Мексики Марсело Ебрард повідомив про смерть бізнесмена Альберто Байереса

Про смерть "срібного короля" або "мексиканського царя Мідаса", як часто називають бізнесмена, розповів глава МЗС Мексики Марсело Ебрард. Він написав пост у Twitter, в якому висловив співчуття родині з приводу втрати і жаль тому, що країна і світ втратили таку велику людину. Причину смерті не уточнив, але, судячи з похилого віку, швидше за все, справа в старості.

Бізнес Альберто Байереса

Мексиканець разом з батьком побудував свою імперію і сколотив статки на видобутку золота і срібла, выдчого і пішло звернення "срібний король". На даний момент в холдинг Grupo Bal входять дві гірничодобувні компанії Peñoles і Fresnillo, страхова компанія Grupo Nacional Provincial, Автономний технологічний інститут Мексики, мережа універмагів Palacio de Hierro... Список ще не повний.

Помер "срібний король" Forbes, четверта найбагатша людина у світі - Фото 2
Альберто Байерес помер у віці 90 років, він сколотив мільярди на компаніях, що дісталися від батька

Все це дісталося у спадок старшому синові Алехандро. Всього у чоловіка - шість синів і одна дочка. Він їх забезпечив до кінця життя, але питання в тому, чи зможуть нащадки продовжити розвиток сімейного бізнесу.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що не стало однією з найкрасивіших актрис італійського кінематографа, музи відомого режисера.

Також ми писали, що третього лютого в ДТП загинув відомий український телеведучий.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader