Українцям розповіли, як збільшити пенсії та тривалість життя нестандартним методом
Українцям розповіли, як збільшити пенсії та тривалість життя нестандартним методом

Українцям розповіли, як збільшити пенсії та тривалість життя нестандартним методом

Провівши дослідження впливу спортивного способу життя на економічну ситуацію, експерти прийшли до вражаючих висновків.

Так, вдалося з'ясувати, що масова залученість у спорт здатна забезпечити країну додатковим ВВП у розмірі близько 300 мільярдів за 9 років. Детальніше про дослідження пише "Сьогодні".

Що показало дослідження?

Перед початком пекінських Олімпійських ігор 2022 року в Києві відбулася презентація, на якій були представлені результати першого загальнонаціонального економічного дослідження в спорті. Згідно з його результатами, від кожного долара, інвестованого в різні види фізичної активності та аматорського спорту, 15 доларів надходить в Україну як додатковий ВВП і ще 5 – як надходження до держбюджету.

Українцям розповіли, як збільшити пенсії та тривалість життя нестандартним методом - Фото 1
Масова залученість українців у спорт може поліпшити економіку

Судячи з результатів дослідження, масовий спорт і регулярна фізична активність є ефективними інструментами для продовження тривалості якісного життя громадян, зниження витрат на медицину, значного збільшення ВВП країни і навіть рівня пенсій в майбутньому.

Програма, представлена експертами аналітичних центрів U. Sport та Українського інституту майбутнього, містить етапи розвитку масового спорту на найближче десятиліття. У разі дотримання цього плану, можна досягти зростання багатьох важливих показників.

Мова, зокрема, йде про зростання тривалості життя громадян України на 5 років, підвищення процентного співвідношення фізично активних українців до неактивних до 50%, а дітей до 60%, зростання кількості економічно активних громадян.

Негативний вплив низького рівня фізичної активності громадян

В Українському інституті майбутнього додали, що низька фізична активність населення призводить до низки негативних наслідків.

Українцям розповіли, як збільшити пенсії та тривалість життя нестандартним методом - Фото 2
Низька фізична активність має негативні наслідки

Це і хвороби, і більш низька продуктивність праці, і низька тривалість життя. У зв'язку з цими факторами економіка України протягом останніх 10 років не отримала 73 мільярдів доларів в якості ВВП, які були б доступні, будь українці серед фізично активних націй.

Раніше на MY.UA: зимові Олімпійські ігри - 2022 в Пекіні: де дивитися онлайн відкриття змагань.

Також ми писали, скільки грошей потрібно людині для щастя? Вчені назвали конкретну суму.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Катерина Танчик
Катерина Танчик
Редактор новин
loader
loader