Ворог стоїть біля воріт: 6 лютого Нацкорпус провів вишкіл підготовки цивільного населення
Ворог стоїть біля воріт: 6 лютого Нацкорпус провів вишкіл підготовки цивільного населення

Ворог стоїть біля воріт: 6 лютого Нацкорпус провів вишкіл підготовки цивільного населення

Громадський штаб оборони та Національний Корпус ініціювали вишкіл цивільної оборони, який відбувся у Києві 6 лютого у рамках кампанії «Не панікуй! Готуйся!» і під час якого вони готували громадськість до можливої повномасштабної російської агресії.

Про це повідомили на офіційному сайті Національного Корпусу.

За словами лідера Національного Корпусу Андрія Білецького, кожен українець повинен пройти підготовку, оскільки зараз РФ буквально будь-коли може розпочати повномасштабну війну. «У той час, коли ворог стоїть біля воріт, є орієнтація: ти за Україну чи проти. Тут ті люди, які за Україну. Але бути за Україну, трохи замало в такий момент. Бути готовими захищатися, битися, воювати за Україну – це нормально в такий момент», - підкреслює він.

Зокрема, каже Андрій Білецький, цивільне населення має бути готовим допомогти армії, надати медичну допомогу тому, кому вона потрібна, підтримувати спокій на вулицях і захищати свій дім. «У той час, як влада говорить: «Не панікуй і забий, готуйся до шашликів», – ми говоримо просту річ: «Не панікуй! Готуйся!», - стверджує лідер Нацкорпусу.

У публікації розповідається, що вишкіл 6 лютого на території заводу «АТЕК» у Києві зібрав більше півтори тисячі учасників, які, хоч і мають різну стать та вік, але однаково хочуть отримати навички, що знадобляться у разі російської агресії. Також на сайті сказано, що з учасниками вишколу займалися ветерани з досвідом бойових дій і професійні інструктори, вони проводили заняття зі стрільби, з технікою і зі зброєю.

Водночас генерал-майор ЗСУ у запасі Сергій Кривонос підкреслює, що населення хоче знати, що йому робити у разі повномасштабної війни. «І коли ми чуємо про те, що не треба нервувати, не треба чекати війни, – я завжди кажу, що краще готуватись до найгіршого і рятувати свій народ», - стверджує він.

Тому генерал-майор вважає важливим той факт, що на вишкіл у Києві прийшли сотні українців, аби підняти обороноздатність своєї держави. «Одне прохання до держави – не заважати цьому» - підкреслює Сергій Кривонос.

Як повідомляв My.ua, представники Нацкорпусу розповіли про Марш Єдності в Харкові.

Також My.ua писав про те, що Зайченко розповів, що робити цивільному населенню у разі війни.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader