"Міс Досконалість" всіх обдурила? У Росії відберуть медалі через Камілу Валієву
"Міс Досконалість" всіх обдурила? У Росії відберуть медалі через Камілу Валієву

"Міс Досконалість" всіх обдурила? У Росії відберуть медалі через Камілу Валієву

Російська фігуристка Каміла Валієва провалила перевірку на допінг, у зв'язку з чим збірна олімпійського комітету РФ поки не отримала "золото" Олімпійських ігор 2022 року в командному турнірі.

Про це йдеться в матеріалі авторитетного сайту Inside The Games.

Який допінг виявлений в організмі Валієвої?

Різні медіаресурси повідомляють, що в допінг-проби Валієвої, здані в грудні, показали наявність "мізерно малих" доз речовини під назвою триметазидин.

"Міс Досконалість" всіх обдурила? У Росії відберуть медалі через Камілу Валієву - Фото 1
Каміла Валієва

Триметазидин не має впливу на поліпшення спортивних показників, оскільки це "серцеві" ліки.

Ситуація ускладнена віком Валієвої, якій всього лише 15 років. Антидопінговий кодекс не передбачає звинувачення в порушенні правил використання допінгу спортсменів до 16-річного віку. У середу, 9 лютого, ситуацією займалася група спортивних юристів. Що вони вирішили, стане відомо 10 лютого.

У Міжнародному агентстві з тестування (ITA), яке займається проведенням тестування на допінг в Пекіні, відмовилися коментувати інцидент. У офіційного представника Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Марка Адамса ЗМІ також не вдалося отримати коментар.

Чому ситуація є важливою для РФ?

Про подію вже знають у Кремлі. Згідно з закликом прес-секретаря глави РФ Володимира Путіна Дмитра Пєскова, всі чекають "якихось роз'яснень від спортивних чиновників або від МОК для розуміння ситуації".

"Міс Досконалість" всіх обдурила? У Росії відберуть медалі через Камілу Валієву - Фото 2
Дмитро Пєсков відреагував на інцидент

У разі втрати ОКР виграної медалі, Росії не минути ще однієї ганьби. Раніше росіянам заборонили участь у цій Олімпіаді під своїм ім'ям. Так спортсменів покарали за спонсорування Росією допінгової програми.

Та й для самої Валієвої, яку називають "Міс досконалістю" і потенційно найбільшою фігуристкою в історії, звинувачення може стати трагедією.

Раніше ми писали, що біатлоністка Валя Семеренко достроково повернеться в Україну з Олімпіади-2022: що сталося.

Ще портал MY.UA повідомляв, що Анастасія Шаботова з Москви представила Україну на Олімпіаді-2022 під "Щедрик" і у вишиванці.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Катерина Танчик
Катерина Танчик
Редактор новин
loader
loader