Андрій Білецький розповів про наслідки нових Мінських угод для України
Андрій Білецький розповів про наслідки нових Мінських угод для України

Андрій Білецький розповів про наслідки нових Мінських угод для України

Лідер Національного Корпусу Андрій Білецький поміркував під час ефіру телеканалу «Україна 24» над ідею фінляндизації України та можливими наслідками нових Мінських угод.

Фрагмент свого виступу він опублікував у себе в блозі.

Андрій Білецький зазначає, що сьогодні РФ висунула нову вимогу – фінляндизацію. «Фінляндизація – це ідея про те, що якась держава по змові великих держав залишається нейтральною» - пояснює він.

Тим не менш, каже лідер Нацкорпусу, щодо України цей термін не надто можна застосувати. Як він пояснює, йдеться про змову однієї країни з іншими великими залишитися нейтральною. «З Фінляндією, а потім із Австрією, яка була окупована союзними країнами, їхній нейтралітет трапився за результатом Другої світової війни, коли у Ялті великі держави в абсолютно класичному колоніальному стилі розділили свої зони впливу без демократичних виборів», - розповідає він.

Андрій Білецький пояснює, що ідея фінляндизації, по суті, передбачає повернення до періоду колоніалізму, до поділу світу на політичні впливи великих держав. Водночас він зазначає, що США, а ще більше Німеччина та Франція будуть намагатися передусім змусити Україну піти на Мінські угоди. «Макрон буде безумовно казати правильні речі, у нього, умовно кажучи, завтра вибори», - підкреслює лідер Нацкорпусу.

Загалом же, підсумовує він, нейтральний статус не вирішить проблеми України, а тільки ще більше їх додасть, а Мінські домовленості призведуть до федералізації та втрати незалежності.

Як повідомляв My.ua, Білецький розповів про збитки через закриття проток Чорного та Азовського морів.

Також My.ua писав про те, що Нацкорпус не припинятиме військові вишколи для цивільного населення з огляду на загрозу з боку РФ.

Андрій Білецький розповів про наслідки нових Мінських угод для України - Фото 1
Джерело матеріала
Автор статті
Катерина Танчик
Катерина Танчик
Редактор новин
Згадувані персони
loader
loader