"Дискваліфікувати!": чому українці вимагають відібрати у Alina Pash перемогу на Нацвідборі
"Дискваліфікувати!": чому українці вимагають відібрати у Alina Pash перемогу на Нацвідборі

"Дискваліфікувати!": чому українці вимагають відібрати у Alina Pash перемогу на Нацвідборі

У суботу, 12 лютого, визначився переможець Національного відбору на Міжнародний пісенний конкурс "Євробачення-2022". Глядачі і судді проголосували за свого фаворита і віддали бали кращому виконавцю.

Пише видання espreso.tv.

Нацвідбір: як це було

У фіналі Нацвідбору за можливість представляти Україну в Турині боролися 8 артистів: Cloudless, Michael Soul, Our Atlantic, Barleben, Kalush Orchestra, Roxolana, Wellboy і Alina Pash. За підсумком журі у складі співачок Тіни Кароль і Джамали, а також члена правління "Громадського" Ярослава Ладигіна віддали максимальний бал артистці Alina Pash.

"Дискваліфікувати!": чому українці вимагають відібрати у Alina Pash перемогу на Нацвідборі - Фото 1
У Нацвідборі на "Євробачення-2022" перемогла Alina Pash, але користувачі Мережі і група Kalush Orchestra вимагають дискваліфікувати дівчину і оприлюднити результати голосування

Глядачі оцінили її виступ трохи гірше, в 7 балів, але за підсумком із загальним результатом в 15 балів вона стала переможцем Національного відбору. Друге місце посів гурт Kalush Orchestra з піснею "Stefania", а третє - артист Wellboy з композицією "Nozzy Bossy".

Alina Pash заспівала на сцені пісню під назвою "Тіні забутих предків". Вона народилася на Закарпатті і з підліткового віку професійно займається співом. Є фіналісткою шостого сезону вокального шоу "Х-фактор".

Користувачі мережі освистують переможницю

Наступного дня після фіналу мережа вибухнула негативними коментарями у бік виконавиці та організаторів Національного відбору. На Instagram-сторінці "Громадського" під останнім постом від кожного коментатора звучить тільки одне слово: "Ганьба". Люди вимагають дискваліфікації Alina Pash за те, що дівчина в 2015 році відвідувала Крим з концертом, а також під час війни опублікувала в соцмережі фотографії біля Кремля.

У той же час Група Kalush Orchestra і зокрема фронтмен Олег Псюк звинуватили Нацвідбір у нечесному підрахунку голосів і вимагають оприлюднити результати. Хлопцеві обіцяли показати протоколи голосування пізніше, за що той натякнув на розгляд у судовому порядку. Ярослав Лодигін відповів, що готовий відповісти на будь-яке звинувачення, навіть якщо це буде судовий позов.

Раніше портал MY.UA повідомляв, Нацвідбір "Євробачення-2022": коли і як голосувати за учасників.

Також ми писали, "Я важу 300 кг": у молодому віці померла відома трансгендерна телезірка

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader