Командувач ООС нарешті розповів про реальну ситуацію на Донбасі
Командувач ООС нарешті розповів про реальну ситуацію на Донбасі

Командувач ООС нарешті розповів про реальну ситуацію на Донбасі

На тлі регулярних повідомлень щодо загрози нападу Росії на територію України взяти слова і прокоментувати ситуацію вирішив командувач Операцією Об'єднаних сил Олександр Павлюк.

Він записав відеокоментар і опублікував на сторінці ООС в соціальній мережі Facebook.

Ситуація повністю контролюється

Генерал-лейтенант Олександр Павлюк у своєму зверненні заспокоїв українців і запевнив у тому, що українські бійці на фронті повністю володіють ситуацією, оскільки відбувається реальна оцінка обстановки, прораховуються можливі сценарії розвитку подій. Це дозволяє уникнути загрози.

Командувач ООС нарешті розповів про реальну ситуацію на Донбасі - Фото 1
Командувач Операцією Об'єднаних сил на Донбасі Олександр Павлюк розповів про реальну ситуацію на Донбасі

"В даний час ситуація стабільна, без істотних змін", - резюмував Олександр Павлюк. Єдина проблема полягає в тому, що російська армія часто нехтує домовленостями про припинення вогню і обстрілює позиції Збройних сил України. А також дислокує військову техніку за межами відведених для цього районів.

Нагадаємо, що з початку листопада на східному кордоні України дислокується більше 100 000 російських військових. Американська і західна розвідка вважає, що це може призвести до повномасштабного вторгнення в Україну.

Реакція на провокаційні дії російських бойовиків

У той же час Олександр Павлюк зазначив, що, незважаючи на таку провокацію як обстріл, українські бойовики знають алгоритм дій і оперативно відповідають агресору. У підрозділах ООС періодично відбуваються заходи з бойової підготовки, що допомагає бійцям бути постійно в тонусі і стримувати збройну агресію росіян.

"Всі підрозділи чітко виконують взяті на себе зобов'язання щодо дотримання Мінських домовленостей і знаходяться в готовності до своєчасного адекватного реагування на потенційні загрози", - затвердив командувач ООС.

Під кінець свого звернення він дав рекомендації українцям "зберігати спокій і вірити в Збройні сили", щоб не сіяти паніку тоді, коли в цьому немає необхідності.

Раніше портал MY.UA повідомляв, що в Європі паніка? Розпочалася екстрена закупівля продуктів першої необхідності на випадок війни.

Також ми писали, що Ківа назвав Путіна "справжнім християнином" , а Зеленського - "тимчасовою людиною".

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас в Telegram і Viber.

Джерело матеріала
Автор статті
Супівська Єлизавета
Супівська Єлизавета
Редактор новин
loader
loader