Літак SkyUp приземлився в Кишиневі через заборону летіти в Україну: що відомо
Літак SkyUp приземлився в Кишиневі через заборону летіти в Україну: що відомо

Літак SkyUp приземлився в Кишиневі через заборону летіти в Україну: що відомо

Літак українського лоукостера SkyUp вимушено приземлився в Кишиневі через заборону влітати в авіапростір України.

Про це поінформували в пресслужбі компанії SkyUp.

Літак виконував рейс PQ0902 за маршрутом Фуншал (Мадейра, Португалія) – Бориспіль (Україна). Проте до Києва він не долетів, а на вимогу власника повітряного судна здійснив вимушену посадку в Кишиневі (Молдова).

Заборону влітати в повітряний простір України видав лізингодавець, який є резидентом Ірландії.

– 12 лютого 2022 року лізингодавець – резидент Ірландії – повідомив авіакомпанію про негайну заборону на вліт літака UR-SQO в повітряний простір України. Попри всі зусилля авіакомпанії та готовність державних структур України звернутись до лізингодавця, власник літака надав категоричну відмову в той час, коли повітряне судно вже виконувало рейс до Києва, – наголосили в пресслужбі авіакомпанії.

Через це у SkyUp були змушені домовлятися про посадку літака в аеропорту Кишинева – найближчому до території України.

В авіакомпанії запевнили, що організували трансфер до Києва для 175 пасажирів, а також забезпечили їх харчуванням. Це було здійснено в координації з посольством України в Молдові.

Що кажуть в МЗС України

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко повідомив Фактам ICTV, що українське посольство в Молдові надає консульську допомогу пасажирам літака SkyUp.

– Українські консули нині перебувають в аеропорту разом зі громадянами, взаємодіють із авіатранспортними органами Молдови та підтримують зв‘язок із представниками авіакомпанії. Для пасажирів організовано харчування, – наголосив Ніколенко.

За його словами, українців доставлять до Києва наземним транспортом. З цією метою до Кишинева прибули чотири автобуси, які протягом години вирушать до України.

У МЗС наголосили, що тримають цю ситуацію на особливому контролі.

Джерело матеріала
loader
loader