ВООЗ заявила, що COVID-захворюваність у світі за тиждень знизилася на 19%: яка ситуація в регіонах
ВООЗ заявила, що COVID-захворюваність у світі за тиждень знизилася на 19%: яка ситуація в регіонах

ВООЗ заявила, що COVID-захворюваність у світі за тиждень знизилася на 19%: яка ситуація в регіонах

Тим часом COVID-смертність залишається на тому ж рівні, що й минулого тижня.

Щотижневий показник захворюваності на COVID-19 у світі знизився на 19%. Так, у період від 7 до 13 лютого позитивні результати тестів на коронавірус отримали понад 16 мільйонів людей. 

Про це повідомляється в оприлюдненому у вівторок, 15 лютого, щотижневому епідеміологічному звіті Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Зазначається, що збільшення кількості нових заражень коронавірусною інфекцією зареєстрували лише в Західно-Тихоокеанському регіоні ВООЗ (на 19%).

Тим часом у Південно-Східній Азії показник нових COVID-хворих знизився на 37%, в Америці - на 32%, в Африканському регіоні - на 30%, у Європейському - на 16%, а в Східному Середземномор'ї - на 12%.

Глобальна кількість нових летальних випадків, пов'язаних із COVID-19, у світі сягнула майже 75 тисяч, залишившись на тому ж рівні, що й попереднього тижня.

Втім, у Східному Середземномор'ї тижневий показник смертей від ускладнень коронавірусу збільшився на 38%, у Західній частині Тихого океану - на 27%, в Африканському регіоні - на 14%, а в країнах Америки - на 5%.

У Європі COVID-смертність залишилися на попередньому рівні, а в Південно-Східній Азії знизилася на 9%.

Загалом від початку пандемії у світі зафіксували понад 409 мільйонів підтверджених випадків зараження COVID-19 і понад 5,8 мільйона смертей від ускладнень цього захворювання.

Перші українці отримали нові ліки від коронавірусу

Читайте також: 

  • В Україні почався спад COVID-захворюваності, але фахівці попереджають про можливий повторний спалах
  • Смертельний та небезпечний: вчені оцінили патогенність наступного штаму COVID-19
  • Кому найбільше загрожує "Омікрон": Комаровський розповів

Записатися на вакцинацію проти COVID-19 вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ 0-800-602-019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber

Джерело матеріала
loader
loader